Blogg

Sjusjøen, siste helgen i august

3 comments

Den siste helgen i august, den siste helgen med strålende sol og sommervær før høsten kom med brask og bram, reiste vi til fjells.

Det begynner jo å bli en tradisjon her på Bonanza at jeg deler litt fra turene vi er på. Hittil har jeg skrevet både om Barcelona og om Berlin, og jeg kjenner at jeg har lyst til å skrive litt mer om turene vi er på, både lange og korte, med og uten mat, sommer som vinter.

SAMSUNG CSC

Vi er nemlig i en utrolig heldig posisjon som har flere nydelige steder å besøke. Mine foreldre har sommerhus i Stavern og hytte på fjellet på Sjusjøen, og jeg elsker å være begge steder. I Stavern får jeg følelsen av å komme hjem, der har jeg så og si vokst opp, mens på Sjusjøen, som er nyere for meg, får jeg en helt særegen følelse av ro, og jeg sover så godt der oppe i fjellufta.

Denne helgen reiste vi opp mest for å komme oss ut av byen, etter en litt tung fredag hvor vi var i begravelse til en av mine venninner fra studietiden. Det var lite som var mer rett enn å sette seg i bilen og sette kursen mot fjells, for å få pusta skikkelig, landet ordentlig, og ikke minst gått, gått og gått, det er det beste middelet mot mange tanker som trenger å sorteres.

SAMSUNG CSC

Vi stoppet rett etter Gardermoen for å fylle bensin og kjøpe kaffe, og der møtte vi et ungt kjærestepar fra Warsawa som nettopp hadde landet med fly, og lurte på om de kunne få sitte på oppover. Det fikk de, og vi fikk høre om hvordan de hadde reist fra hjembyen sin for å forsøke seg her i landet. To unge mennesker med kunstutdannelse, et ønske om å jobbe med dyr, og å få se dette landet. De ville nordover, og vi tok de med oss et stykke på veien. Vel fremme på hytta ventet både mamma og pappa, og mammas kusine, hennes mann og deres 10 måneder gamle valp, Cooper, som jeg jo selvfølgelig falt pladask for.

SAMSUNG CSC

Jeg har lest, drukket kaffe, spist blåbær i fart, laget både moussaka og pizza til middag, hatt med matpakke på tur, jeg har fått gnagsår og fikk både gnagsårplaster og plastrehjelp av mamma og Øystein, jeg har sovna som en stein før klokka elleve på kvelden og våknet uthvilt klokka åtte, til lyden av noen som pusler på kjøkkenet og koker kaffe i etasjen under. Det har vært Birken på sykkel i helgen, og vi har hørt heiagjenger fra nedover i veien, jeg har sett storøyd på syklistene som suser forbi i 70 kilometer i timen og latt meg fascinere av de som sykler Birken på tandem. Vi har vært i familiebursdag på Lillehammer med både familiefotballkamp og kakefest, og jeg har kjøpt Alice B. Toklas kokebok i gågata på Lillehammer.

SAMSUNG CSC

Og så er det jo sånn at min kjæreste er en bærmann. Det slår aldri feil, norske bær og frukt gjør ham rent frem lykkelig, og de siste helgene hjemme har vi tilbrakt i Østmarka på jakt etter blåbær. Vi har laget blåbærsyltetøy, bringebærsyltetøy, vi har vært på slang i hagen hos en kollega med resultatet vonde mager av for mange fersken, morellsyltetøy og en liter morell lagt på sprit i påvente av julen. Det var derfor ingen overraskelse at vi skulle ut på multejakt på lørdag morgen, og multer fant vi – flere kilo på under en time, og under 500 meter fra hytteveggen. Luksus, er vel definisjonen på slikt?

SAMSUNG CSC

Søndag gikk vi en lang tur opp på fjellet, via et par topper og ned igjen til Nordseter, hvor vi gikk skogveien hjem igjen. Jeg har speidet etter hytta til både Heidi og Bente, for av en eller annen grunn har mange mennesker i familiens omgangskrets hytte på Sjusjøen. Det må vel bety at man liker hverandre, når det er fint å møtes på hytta i tillegg til hjemme, tenker jeg. Forbi flere multemyrer, forbi mange saueflokker, forbi en håndfull folk og med sola i nakken hele veien hjem. Tretten kilometer og en øl i solveggen når vi kom hjem igjen. Jeg tror vi kan kalle det en helt perfekt avslutning på sommeren, jeg.

SAMSUNG CSC

Og kanskje vi rekker en tur til, før snøen legger seg, før det er lyden av iskald vind rundt hushjørnene som dysser oss i søvn, og gjør at vi våkner kalde på nesa, men varme og gode under de tykke hyttedynene?

3 Comments

  1. Berit Frogner

    Koselig lesing og koselig tur

  2. Pingback: Eltefritt speltbrød med masse frø og kjerner • Green Bonanza

  3. Pingback: Sjusjøen i oktober • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.