Den ultimate snackplate for de dagene hvor du bare må må må ha noe digg.
Middag

Den ultimate snackstallerkenen!

1 comment

Rekk opp hånda om du, i likhet med meg, innimellom finner deg selv med hodet langt inn i alle kjøkkenskap som overhodet finnes på jakt etter noe snop? Ja, nemlig. I figured as much.

Jeg er usikker på om det er hodet eller magen som er mest snopesjuk de gangene jeg står og er helt, helt sikker på at det finnes en sjokoladebit (som samboeren min mest sannsynlig har kapret lenge før jeg kom på det), en boks med nøtter (som jeg helt sikkert spiste forrige gang jeg sto der og gravde), eller at det vel mååå være noe godt i fryseren, vel?

Ganske ofte når jeg holder på sånn, er jeg egentlig sulten. På mat. Det er en eller annen kortslutning som mener at det dreier seg om snop, men jeg er jo sulten. Så sulten! Men hjernen vil ha snacks? Does not compute, body. Det er disse gangene det er om å gjøre å snekre sammen en skikkelig snackplate som sørger for at hjernen blir fornøyd med “snacks”, og magen blir fornøyd med mat. Eller “mat”, alt ettersom.

1. Grønnsakene

Ja, du må nok starte med grønnsakene, for i tilfeller som dette er vi alle og enhver tilbøyelige til å “glemme” å legge de på tallerkenen til slutt. Og det skal minst være halve tallerkenen! Friske grønnsaker, rå, nyvaskede og kutta i praktiske snacksbiter. Jeg pleier alltid å finne noen gulrøtter og selleri, og om jeg er heldig har jeg også agurk, cherrytomater, reddik og til og med en knutekål. Less på! Mer enn du tror!

2. Brød

Ja, når du har lessa på med grønnsaker, er det lov å ta på litt brød. Jeg har ofte lyst på noe crunchy,  så jeg pleier å lage toast, eller enda bedre: Riste de tynne lavash-brødene jeg får kjøpt på Grønland Torg i varm stekepanne med litt kokosolje. Heeello. Og det er grunnen til at du skal lesse på med grønnsaker først.

3. Dip

Noe må man jo ha å dyppe både grønnsaker og brød i. Om du har en boks kikerter stående kan du med fordel lage en hummus, da får du i deg masse næring og proteiner i samme slengen som du koser deg maks med snackstallerkenen din. Om du er i modus for ost, kan du vispe sammen en ostedip med urter, eller steke noen skiver halloumi. Et av mine få must have’s på glass er ajvar, en akkurat passe sterk blanding av bakt aubergine og paprika. Den er kjempegod alene, og enda bedre sammen med hummus, så den kombinasjonen er min anbefaling.

Den ultimate snackplate for de dagene hvor du bare må må må ha noe digg.

4. Frukt og nøtter

Litt frisk frukt og rista nøtter er aldri feil sånn på toppen av en snackstallerken. Snacksdessert? Ikke dumt, ikke dumt. Om du har tid til å gjøre deg ordentlig flid, kan du jo godt karamellisere nøttene med cayenne eller lage salttørka mandler. Så. Himla. Godt. Noen gode oliven er også top of the pops på en snacktallerken.

5. Noe godt å drikke

Det kan være lett å ty til vin, øl eller brus når man er i snackmode, og derfor er det lurt å ha en stor kanne med noe friskt å drikke stående i kjøleskapet. Kanskje rød eller grønn iste?

Lag din egen iste! Himla godt. Yum yum yum.

 

One Comment

  1. Pingback: Grønnere januar på 1-2-3 • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.