Jeg innser at det er dårlig gjort å skrive høstmeny til dere som sitter hjemme i regnet mens jeg sitter i den varme sola, men dere kan jo trøste dere med at jeg får høsten enda mer i fleisen når vi først skal hjem igjen.

Dette med ukemenyer er ikke barebare. Jeg ser at de blir lest, folk forteller meg at de bruker dem, og jeg har fått flere gode spørsmål om hvordan jeg kan bygge dem opp, blant annet med et råvareregister og en handleliste for uka som kommer. Som dere kanskje automatisk skjønner er jo det en forholdsvis stor jobb å gjøre for hver ukemeny, men jeg vurderer det, om jeg ser at ukemenyene faktisk er til nytte for dere som leser bloggen. Ok? Ok.

Over til denne ukens ukemeny. Nå i september er det nøyaktig ett år siden jeg flyttet Bonanza over fra gratis-wordpress til sette-opp-selv-wordpress, litt i overkant spontant, og satt oppe en hel natt for å få siden opp og stå. Siden den gang har det jo bare gått en vei, så nå tenkte jeg det var på tide å ta et lite dypdykk i arkivet. Denne ukens ukemeny er derfor de mest leste oppskriftene fra september i fjor. Har du hengt med en stund har du sikkert sett noen av dem før, men for nyere lesere er det kanskje helt nytt?

Det er forresten morsomt å se hvordan både bloggen og jeg har utviklet oss det siste årene. Jeg både tror og håper at oppskriftene har blitt lettere å lese og bruke, og jeg ser med det blotte øyet at jeg har skjerpet meg litt hva gjelder å gjøre meg flid med bildene. Hihi.

Linsegryte med kokosmelk, ingefær og koriander

Okei, denne har dere nok sett alle sammen, men det er ingen grunn til å ikke lage den nå som det endelig er september! Dette er en av mine klassiske linsegryteoppskrifter som jeg ser at dere bruker jevnt gjennom året, og spesielt når det er vær og vind utenfor vinduet. Lag dobbelt, og ta med til lunsj!

Indiske linsekaker

Disse ble til da min mor, tante og venninne av mor inviterte seg selv på matkurs hjem til meg. Jeg tror de brukte like mye tid på å skravle og drikke rødvin som å faktisk lage mat (!), men disse tre damene, som har vokst opp på tjukkeste kjøttbygda, lagde altså et indisk festmåltid til oss fire. Til linsekakene lagde vi både daal og tarka.

Linsekaker indian style

Gulrotsuppe med curry

Ingen høst uten gulrotsuppe! Denne er så enkel å lage at du kan den utenatt etter første gangen, det er jeg helt sikker på.

Hummus og halloumi-tallerken

Det er like sant nå som da: Dette er en av mine faste go to’s om jeg ikke helt hva jeg skal lage, eller helt vet hva jeg har lyst på. Da funker det alltid med en god hummus (lag masse når du først er i gang!), stekt, salt halloumi og friske grønnsaker sammen med litt sprørista brød.

07-hummushalloumi1

Italiensk grønnsakssuppe med pasta og smørbønner

Denne er både smakfull og mettende (og trenger definitivt et nytt bilde, ser jeg….). Her kan du justere innholdet etter hva du har av grønnsaker og bønner, og om du koker pasta ved siden av, kan du fint varme den opp igjen på dag to. Det er faktisk flere småbarnsmødre som har sagt at denne funker fint selv på kidsa, så kanskje dette er ukens familietips?

Tostadas med spicy søtpotet, svarte bønner og guacamole

Dette er en Bonanza-klassiker, om noe blir klassiker på bare et lite år! Den har til og med blitt namedroppa i Romerikes Blad, og det er jo ikke barebare.. Hihi. Denne kan du variere lett som en plett, men essensen her er altså varme maislefser med noe varmt, noe bønner og noe avocadomos inni. Yum!

Tostada med spicy søtpotet, svarte bønner og guacamole

Granola med bokhvete og kakao

Er det virkelig et år siden jeg lagde denne første gang? Jøjemeg. Det er riktignok ikke middag, men denne granolaen med hel bokhvete, nøtter og mørk kakao er kjempegod både som frokost, lunsj og kvelds. Om du har den på glass med lokk eller små flasker, er den kjempefin som medbrakt lunsj også – kjøp deg et lite glass naturell yoghurt, og lunsjen er i boks!

21-luksusgranola