Rør sammen en eplekake i en fei!
Kaker og godis

Cathrines veganske eplekake

Nivå Enkel 11 comments

Det er lite som er lettere å smekke sammen enn en eplekake, og at den skal være vegansk er ingen hindring!

Vegansk
Mengde: 1 rund springform, ca 25 cm
Arbeidstid: 10 min
Steketid: 60-75 min

På lørdag morgen spurte jeg Øystein hva han ville ha til frokost. Vi hadde vært ute kvelden før, jeg visste at kjøkkenet var ganske tomt, men jeg spurte allikevel. Svaret var noe sånt som havrepannekaker, ostesmørbrød, potetgull, bestemors brød med hjemmelagd syltetøy, smoothie, eplekake, cola zero, sjokolade, kaffe – før jeg sluttet å følge med på ønskene som kom fra den kanten.

Til frokosten ble det en potetomelett og hjemmebakt brød fra fryseren til den første episoden av ny Downton Abbey-sesong, og det ble riktignok sjokolade til kaffen, men at det ble eplekake også, det tror jeg ingen av oss egentlig hadde regna med. Men det er jo så enkelt! Om man har et kjøkken som er relativt ofte i bruk finnes alle ingrediensene i skap og kjøleskap, og det tar ikke mer enn fem-seks minutter å sleive sammen røra til denne.

Rør sammen en eplekake i en fei!

Jeg har brukt oppskriften fra Cathrine som driver Veganeren, hun er kjempeflink på dette med vegansk bakst. Veldig kjekt, for det er ikke jeg! Denne skal lages igjen, og da skal jeg bruke enda litt mer kanel og enda litt mer eple.

Cathrines veganske eplekake

2 dl nøytral olje
2 dl usøtet soyamelk
3 ts eplecidereddik
1,5 dl vann
2 ss maizenna

7,5 dl hvetemel
3 dl sukker
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1,5 ts salt
1 ts kanel

2 store / 4 små epler
Sukker og kanel til toppen

Sett ovnen på 175 grader, og finn frem en rund springform. Legg et bakepapir mellom bunnen og selve springkanten, og lukk igjen forma. Du trenger ikke pensle den.

Visp sammen soyamelk og eplecidereddik i én bolle, og maizenna med vann i en annen. Soyamelken bør få stå i ca 10 minutter for å tykne av eddiken. I en større bakebolle rører du sammen alt det tørre, og når soyamelken har fått stå litt, rører du inn olje, soyamelk og maizenna. Bland røra godt sammen, den blir ganske tykk, og hell 3/4 av den over i springformen. Kutt opp eplene i skiver, legg de utover, og bre over den siste delen av røra. Strø over sukker og kanel til slutt, og sett kaka i ovnen.

Min sto i ca 75 minutter, det siste kvarteret la jeg bakepapir over for at den ikke skulle bli for godt stekt på toppen. Smaker nydelig med litt vaniljesaus!

11 Comments

 1. Sissel

  hei, kan jeg erstatte soyamelken med usøtet mandelmelk?

  • Hei. Det har jeg ikke prøvd, så jeg er usikker. Soya og eplecidereddik reagerer med hverandre og sørger for binding og heving, vet ikke om mandel gjør det på samme måte, dessverre.

  • Eg har erfaring med mandel melk, og det funker akk som soya. Så eg har slutta og bruke soya og bruker kun mandel da soya ikkje er så bra og få i seg ❤️

  • Det er bra det funker med mandelmelk, men med mindre man er allergisk er det ikke noe som er farlig med soya.

 2. Sissel

  ok :) tusen takk for raskt svar, da handler jeg inn litt soyamelk :)

 3. Fredrik B

  Jeg laget denne med havremelk istedenfor soyamelk i dag og den hevet som bare det! Super kake :-)

 4. Hilde

  Skal eplene skrelles?

 5. Ingeborg

  Kan man bruke glutenfritt mel til denne kaken?

  • Du, det vet jeg dessverre ikke. Jeg baker svært sjeldent glutenfritt, og har ikke kompetanse på det området.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.