Bruk sesongens nydelige gresskar til denne enkle retten med gnocchi og salviesmør.
Blogg

Green Bonanza Shop Stop (uke 1)

1 comment

Ja.. Så hvordan går det da med dette Shop Stop-prosjektet jeg har klart å begi meg ut på? Her har jeg logget hva jeg lagde de ulike dagene i den første uka.

Men først: Dere er kule!

Det har ramla inn med nye venner på snapchat denne uka på grunn av dette prosjektet, og dere sender meg så mange fine, morsomme, trivelige og bra tilbakemeldinger! Dere er en skikkelig kul heiagjeng, og det er kjempemorsomt at dere sender meg snaps for å vise hva dere lager og hvordan dere følger med på Stop Shop. Og ikke minst er det dødskult med dere som har valgt å henge dere på! Tusen takk!

Mandag

Rett skal være rett, vi startet ikke dette prosjektet før tirsdag, men jeg handlet ikke noe til middagen på mandagen heller, så da kan den jo få være med, kan den ikke? På mandag hadde vi besøk, og lagde en stor gryte med skikkelig tradisjonell grønnsakssuppe, som jeg har lagt ut oppskriften på her. Jeg lagde kraften fra bunn med ulike rotgrønnsaker, og hadde både potet, kålrot, gulrot og kål i suppa. Godt brød hadde vi også til, så det var en god start på uka. Jeg har også en tendens til å alltid lage én porsjon til overs uansett hvor mange vi er tilbords, så det ligger én porsjon suppe i fryseren, som kanskje blir hjemmealenemiddag til en av oss.

SAMSUNG CSC

Tirsdag

Det var under tirsdagsmiddagen prosjektet ble startet, fordi jeg ikke fant salvie noe sted. I ettertid innser jeg at det er en litt søkt kobling mellom å ikke finne salvie på tre butikker og innføre kjøpestopp i to uker, but hey, anything goes. Denne dagen brukte vi et brokkolihode som måtte spises, det ble dampet, og i tillegg lagde jeg hummus med chilli av en boks ferdigkokte kikerter, og lagde hvitløk- og urtebakte poteter i ovnen. Godt – og mett! Til kvelds tok vi opp noen brødskiver fra fryseren, og spiste toast med hjemmelaget plommesyltetøy.

Onsdag

Juks og fanteri – vi spiste ikke middag hjemme! Vi skulle på Cinemateket for å se Breakfast Club, og vi tok en noe unaturlig omvei oppom Kiellandsplass for å spise falafel på Kasbah. En midtukedate har alle godt av, spesielt når den involverer god mat, en gåtur og en skikkelig filmklassiker på byens beste kino. Bekymringen over å gå tom for kaffe i løpet av uka begynner dog å melde seg..

MSDBRCL EC016

Torsdag

Middag hjemme, hvertfall for meg. Øystein spiser frokost hjemme disse dagene, og det går i brød fra fryseren og hjemmelaget plommesyltetøy, ikke den dummeste starten på dagen. Kaffelageret minsker dog.. Jeg lagde gnocchi med ovnsbakt gresskar og salviesmør i dag, med salvie “lånt” fra urtehagen på jobb (noen av dere fikk kanskje med dere det på snap). Jeg hadde en bingewatche-kveld med serier, mange kopper te og popcorn, som jeg fant innerst øverst i kjøkkenskapet. Oppskriften på gnocchi og gresskar kommer etterhvert, det ble godt!

SAMSUNG CSC

Fredag

Fredag er reisedag, vi skal til Sunnmøre for å besøke svigers i helgen. Det er til alt overmål meldt fint vær! Det blir litt vanskelig for meg å opprettholde Shop Stop når jeg er på besøk hos folk, men det blir helt sikkert litt matlaging allikevel, ettersom det bare er Øystein og jeg som er veggiser der i huset. Følg med på snapchat!

Neste uke…

Neste uke fortsetter selvfølgelig prosjektet. Denne uka har gått helt fint, og det har jo sine logiske forklaringer. Jeg vet at jeg har fulle skap som med fordel kan brukes opp, og vi har hatt litt grønnsaker å gå på. Det begynner å gå tomt for ting som løk, rapsolje, salat og noe annet enn potet og gulrot, så vi får se hvordan middagene neste uke blir. På mandag får vi besøk også, så da må vi hvertfall klare å snekre sammen noe godt!

One Comment

  1. Pingback: Green Bonanza Shop Stop (uke 2) • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.