Grønnkålpesto

Grønnkål, grønnkål, grønnkål, eg elskar deg! Helt siden du kom inn i livet mitt for mange år siden har du vært min favorittkål.

Vegansk
Mengde: ca 1,5 dl
Arbeidstid: 4 min

Jo, men det er sant. Jeg elsker grønnkål. Jeg blir litt sånn fnisete femåring når jeg finner fin grønnkål, og jeg har opptil flere ganger på alvor vurdert å gå på grønnkålslang, helt til jeg kommer på at de som eier grønnkålen sikkert er like glad i grønnkål som meg. Så da gjør jeg det ikke allikevel. Litt godt oppdratt er man jo, strengt tatt.

De siste ukene har det vært ganske mye grønnkål i posene fra Kooperativet, og vi bruker den til ganske mye rart. I supper, gryter, som chips, til pasta, you name it, fersk grønnkål er kjempegodt når den bare får en svisj i en panne eller gryte. Men når den begynner å bli litt slappfis, hva da? Da er den liksom litt på hell, men det betyr ikke at du trenger å kaste den! Nei, det betyr at du lager pesto av den, for pesto kan man lage av alt.

Denne varianten er vegansk, og den er superenkel. Helt basic, du har alt du trenger i skapet, det er jeg helt sikker på.

Grønnkålpesto

3 medium store grønnkålstilker
2-3 ss rå cashewnøtter
2 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
1 hvitløksfedd
1 ts salt
Evt vann

Skyll grønnkålen godt, og riv bladene av stilken, den får ikke være med i pestoen. Kjør grønnkålen til en mos i en matmølle eller blenderboks alene først, før du blander inn de andre ingrediensene og kjører det til en fin konsistens. Spe eventuelt med vann, eller mer olje, om den blir litt for tjukk. Smak deg frem med salt og sitronsaft.

 

← Previous post

Next post →

3 Comments

  1. Martine

    Skal cashewnøttene bløtlegges i denne oppskriften, eller kan jeg hive de rett oppi blenderen?

    • Hiv de oppi som beskrevet (altså som de er)!

  2. Vibeke

    Nam-nam! :) hvor lang holdbarhet ca er det på grønnkålpestoen?

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.