Toast med tofu, smørbønner, cashewkrem og grønnkålpesto
Frokost og lunsj, Tofu

Luksustoast med grønnkålpesto, tofu og smørbønner

1 comment

Dette er kanskje den mest gjennomførte toasten jeg noensinne har laget, og det av ingredienser jeg fant i skuffer og skap under Shop Stop-prosjektet!

Vegansk
Mengde: 4 toast
Arbeidstid: 15-20 min

Dere har helt sikkert fått med dere at vi har et Shop Stop-prosjekt gående, og jeg tipper at dere som fulgte meg på snapchat også lo litt av meg denne dagen når jeg var så innmari sulten at jeg løp rundt på kjøkkenet litt vill i blikket og veldig i villrede om hva jeg skulle lage. De fleste ville kanskje gått for noe skikkelig enkelt i sånne situasjoner, pasta eller bare en brødskive, men neida. Ikke jeg. Neida, her skal det kokkeleres! Spesielt på tom mage! Ja.

Det endte jo som det måtte ende, nemlig overkompensasjon. Jeg holdt meg ikke til noe som bare gjorde meg mett, neida, jeg skulle lage både det ene og det andre og det tredje! Ikke spør hvorfor. I don’t know. Det ble hvertfall sånn at jeg fant toast (jeg bakte heldigvis ikke brødet, det hadde tatt seg ut), og jeg lagde cashew cream, grønnkålpesto, pannestekt tofu og stekte smørbønner med chilli som ble pålegget. Det ble kjempegodt, spesielt med en knert grov sennep oppå, og utrolig nok tok det ikke mer enn 10-15 minutter, men da skal det jo sies at jeg har laget disse sausene og påleggene tidligere, så det sitter i henda.

Kombinasjonen ble såpass god at jeg synes det fortjener en bloggplass, så om du kjenner behovet for en luksusblings til lunsj eller middag en dag, kan disse anbefales, altså! Sausene kan du jo med fordel lage til annet bruk, og bruke restene til toast, da går det jo enda fortere.

Toast med tofu, smørbønner, cashewkrem og grønnkålpesto

Luksustoast

Cashewkrem
Grønnkålpesto
1 pk (200 gram) naturell tofu
1 pk smørbønner, ferdigkokte
Grov sennep
4 brød- eller loffskiver
Salt, pepper og chilliflak
Naturell olje til steking

Om du ikke har cashewkrem og pesto stående fra før, start med å lage de. Tofuen skjærer du i skiver på langs og steker i varm panne med naturell olje uten å presse de eller noe – ha på litt salt og pepper og kjør på. Det samme gjør du med smørbønnene, og der kan du gjerne skvise litt sitron over også, selv om det er sitron i både pestoen og cashewkremen. Dryss litt chilliflak over smørbønnene. Toast skivene, og monter det hele i en fei!

 

One Comment

  1. Pingback: En oppskrift for å lage middag uten oppskrift • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.