Friske grønnsaker blir den beste salaten!
Salat

Quinoasalat med bakte grønnsaker og friske beter

2 comments

Det flommer over av deilige rotgrønnsaker, gresskar, beter og urter der ute nå – så mye at du trenger egentlig ikke noe annet enn det for en fullkommen middag.

Vegansk
Mengde: 2 porsjoner
Arbeidstid: 15 min

Jeg har ikke skrevet så veldig mye om at jeg stort sett bare kjøper og bruker økologiske råvarer, men det er det som er tilfelle. Jeg vil ikke være en sånn matblogger som sier at du må bruke økologiske grønnsaker for at maten skal smake godt – det tror jeg bare kan bli litt vanskelig i lengden. Men, det jeg vil si, er at jeg tror at det både blir bedre mat av det, og det er bedre for jorda vår, og jeg synes det er veldig fint å støtte opp om lokale bønder, for det er ofte der de økologiske grønnsakene kommer fra.

Uansett. I denne salaten har jeg bare brukt grønnsaker fra Kooperativet, så da er det sesongens råvarer som står i fokus. Her er det bakt gresskar og søtpotet i en quinoasalat sammen med rå beter og gulrot som får ligge litt i isbad – da blir de supercrunchy og smaker kjempegodt. Rå rødbete er nok litt uvant for mange av oss, men her er det kjempegodt. Jeg lover!

Denne salaten er det veldig lett å lage mye av, og den er også veldig lett å spise senere enn når du har laget den, de bakte grønnsakene er like gode kalde som varme. Den er kjempefin til en matboks.

Om du er skeptisk til å blande bakte og rå grønnsaker kan du helt fint bake alle sammen samtidig. Det går helt fint. Jeg brukte en hvitvinseddik fra Olivier med ingefær og honning, det kan du enten vispe sammen av litt olje, eddik, raspet ingefær og en dråpe honning eller agave, eller så kan du gjøre det enda litt mer luksus med en sesamdressing.

Friske grønnsaker blir den beste salaten!

Quinoasalat med bakte grønnsaker og friske beter

2 dl kokt quinoa
2-4 store never blandet salat
Dressing etter ønske

1 søtpotet
1 lite gresskar / 1/4 normalt gresskar
2 gulrøtter
1 stor rødbete
Olivenolje
Salt
Evt sitron

Kok quinoa – om du er usikker på hvordan, her er min beskrivelse av fremgangsmåte for perfekt quinoa.

Det er søtpoteten og gresskaret som skal bakes, så start å med å skrelle disse og dele de opp i like store deler. Legg bitene utover et bakebrett med bakepapir, og risle over litt olivenolje og en liten klype salt. Sett dem i ovnen, gjerne med varmluft, på 200 grader i ca 15 minutter, til de er møre og gyldne i kantene.

I mellomtiden skreller og snitter du gulrot og rødbet i så tynne skiver som mulig, jeg bruker en mandolin, men det går fint med ostehøvel eller kniv også. Finn frem to boller med iskaldt vann, og la skivene ligge oppi der til du skal blande salaten.

Skyll og vask salaten, bland inn quinoa, bakte grønnsaker og rå grønnsaker, og skvis gjerne litt sitron over sammen med dressing og en klype salt på toppen.

2 Comments

  1. Pingback: Jeg lanserer månedens matutfordring, og første utfordring er ingen ringere enn: Bete! • Green Bonanza

  2. Pingback: Oksekjøtt og rødbet tagine / beef and beet tagine – Aichas Mat

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.