I dag, 1. november, er det verdens vegandag! Over hele verden feires det kjøttfrie på ulike måter, og her på Green Bonanza markerer jeg det ved å finne ut av hvilke veganske oppskrifter som er lesernes favoritter det siste året.

Selv om Green Bonanza ikke er en helvegansk blogg, er det faktisk mest det allikevel. Av ca 300 oppskrifter er 187 veganske, og de aller fleste av de som ikke er merket vegansk, kan gjøres vegansk i en fei. Jeg merker at vi spiser mer og mer vegansk hjemme til alle måltider, simpelthen fordi det blir best mat av det. Og ofte er det sånn at jeg ikke engang tenker over at dette ble vegansk, før etterpå, når jeg skal sette meg ned og skrive oppskriftene. Og det er jo ikke dumt! Det er så bra!

Alle veganske oppskrifter på Green Bonanza finner du her.

Jeg elsker friske råvarer, bruker lite eller ingen erstatningsprodukter for kjøtt, synes mandelmelk er det beste i smoothies, sender alltid en takknemlig tanke til den eller de back in the ooooold days som kom opp med konseptet tofu, blir rent ut lykkelig av blomkål, og har en samboer som helst bare vil spise frukt.

Før vi ser på hva deres veganske favoritter fra Green Bonanza er, må jeg finne frem oppskriften fra verdens vegandag i fjor, nemlig vegan day pizza. Den grønne varianten er fortsatt en av mine favorittpizzaer.

1. Linsegryte med kokosmelk, koriander og ingefær

Dere er visst ekstremt glad i denne gryta. Den er ikke bare mest lest av de veganske, den er en av de mest leste sånn generelt! Og jeg må jo si at jeg kan forstå hvorfor. Så lett å lage, så lett å variere, så god på smak, så sunn og proteinrik.

Så enkelt, så varmende, så godt.. Linsegryte med kokosmelk, curry, ingefær og koriander er nydelig!

2. Gulrotburger med mais og koriander

Hvem liker vel ikke en god burger i ny og ne? Denne består i hovedsak av gulrot! Lett å få tak i, lette å lage, lette å spise. Trippelvinn.

Supersaftig, supersmakfull og superenkel gulrotburger med mais og koriander - dette er burgerheaven!

3. Grønnkålchips

Denne superfoodsnacksen hadde nok vært en favoritt selvom grønnkål ikke hadde blitt så fryktelig trendy i løpet av det siste året. Og apropos matglede, jeg husker fortsatt hvor ekstremt happy jeg ble da grønnkål plutselig var tilgjengelig i alle matbutikker for et par år siden. Mer snacks!

20-grønnkålchips

4. Cashewkrem

Ah, den beste sausen, dippen, kremen! Som kan brukes til alt! Smakstilsettes med alt! Og det beste av alt er at du trenger ikke bløtlegge nøttene over natta om du ikke har tid.

Cashew cream, cashewkrem, cashewsaus - kjært barn har mange navn! Bruk denne istedet for rømme - snadder!

5. Perfekt falafel

Du trenger ingen frityr, du trenger ingen egg, du trenger bare ukokte kikerter og en god panne inni stekeovnen. Da får du perfekte falafler.

Er du på jakt etter den perfekte falafel-oppskriften? Here it is!

6. Spinat- og quinoaboller

Green goods! Med proteinrik quinoa og jernrik spinat, blir dette en knallmiddag til både store og små. Lag masse når du først holder på, de kan både fryses og varmes opp igjen.

Sunne, proteinrike og dødsgode! Det er spinat- og quinoabollene beskrevet med tre ord.

7. Green Bonanzas vegan burger

Jeg tror dette fortsatt er min favorittburger, når jeg tenker meg om. Ja, det er det. Ikke bli overveldet av at ingredienslista ser litt lang ut, det meste av det har du nok i skapet fra før.

Best Vegan Burger Ever

8. Chilli sin carne

Det er så digg med gryter som denne! Sleng alt oppi, la det putre, vent, spis. Jeg lager min med ganske mye ulike ingredienser, men det er ingenting i veien for å kutte ned, bytte ut eller droppe deler av det som er oppi. Bruk det du har og det du liker!

Chilli sin carne - Green Bonanza

9. Kikert- og tomatsuppe

Denne har jeg forstått at har blitt en småbarnsfamiliefavoritt rundt omkring. Og det er jo ikke så rart: En tomatsuppe med masse skjulte proteiner i kikertene, som i tillegg lager seg selv – i ovnen?

Tomat- og kikertsuppe

10. Chiapudding med vanilje

Til frokost, lunsj, dessert eller kvelds? Chiapudding funker alltid.

Har du testet ut chiapudding? Her er en enkel variant med soyamelk og vanilje!