Taco uten kjøttdeig? Lett som en plett! Alt du trenger er tofu, krydder og stekepanne.
Middag, Tofu

Tofu-taco

4 comments

Tofu er fortsatt vidunderet som kan brukes til absolutt alt – også taco! Dette er en himla enkel måte å lage et himla godt tacofyll på. No fuzz, just tofu.

Vegansk + glutenfri
Mengde: 2 porsjoner
Arbeidstid: 5 min
Steketid: 10 min

Vi er glad i tacorelatert mat her i huset, og ofte når vi skal spise det, har vi ganske god tid. Vi kan godt lage litt seitan som vi steker opp og har som fyll, eller lage vårt eget grønn taco-fyll med linser og valnøtter, eller bruker quinoa. Mens andre ganger, sånn som denne dagen, måtte det bare gå litt fort. Vi hadde brukt hele dagen på å bygge kommoder, rydde og ordne i klær og skuffer og skap, og var bare sultne. Mat! Nå! Taco! Nå!

Taco uten kjøttdeig? Lett som en plett! Alt du trenger er tofu, krydder og stekepanne.

Da er tofu redningen. Når du lager tofu-taco på denne måten trenger du ikke engang bruke kniv, du bare tar en caveman-manøver og river tofuen i biter med hendene, blander inn krydder og steker det i panna til det blir sprøtt og digg. De minuttene det tar å steke det crunchy, kan du for eksempel bruke på å lage mangosalsa eller ferskensalsa. Vi spiste dette i hjemmelagde lefser, men skjell eller lefser fra butikken går vel så bra.

Jeg brukte av alle ting svart tofu i dag – det har jeg ikke sett før, så det måtte jeg jo prøve. Den smaker det samme, men den er enda litt fastere, så den egner seg godt til riving. Vanlig hvit går også helt fint, så lenge den er fast. Eller ekstra fast.

Taco uten kjøttdeig? Lett som en plett! Alt du trenger er tofu, krydder og stekepanne.

Tofu-taco

200 gram fast, rå tofu
1 ss sriracha (evt chillipulver, juster mengde)
1 ts cumin
1 ts paprikapulver
0,5 ts salt
2 hvitløksfedd
1 sjalottløk
1 vårløk

Rapsolje

Riv tofuen i mindre biter med hendene, og legg den i en bolle. Når du bruker hendene og river istedet for å bruke kniv, får du alle de små smulene som er det som vil bli crunchy når du steker. Litt mer kjøttlookalike, og mer stekeflate – det smaker godt når du skal pannesteke tofu med krydder. Finhakk hvitløken, og rør inn den sammen med sriracha og tørre krydder i tofuen.

Finhakk sjalottløk, og varm den opp i en stekepanne sammen med en drøy klunk rapsolje. Dette er ikke tiden for å være sparsom på olja, bare så det er sagt. Når løken begynner å bli blank har du oppi tofublandingen, og lar det surre og steke i fem-ti minutter, til alt er stekt, crunchy og skikkelig digg. Rør inn vårløken helt til slutt.

Taco uten kjøttdeig? Lett som en plett! Alt du trenger er tofu, krydder og stekepanne.

 

4 Comments

  1. Pingback: Mine favorittoppskrifter fra 2015 • Green Bonanza

  2. Pingback: Vegansk vår: Meksikansk mat • Green Bonanza

  3. Pingback: 10 favoritter: Oppskrifter med tofu • Green Bonanza

  4. Ah Noh Nyhm

    Prøvde oppskriften idag,smakte bra.Takk for at du la ut denne.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.