Det er så fort gjort å tenke at det tar lang tid å lage sin egen salsa, men det gjør ikke det! Det tar bare fem minutter, og den smaker minst fem ganger bedre enn den du kjøper på glass.

Vegansk + glutenfri
Mengde: Uendelig!
Arbeidstid: 5 minutter

Vi har alle vært borti tomatsalsa på glass, som vel smaker mer ketsjup enn tomatsalsa. Salsa skal være frisk, søt, syrlig og gjerne litt sterk på en og samme tid, og den beste måten å få til det på, er å bruke gode og friske råvarer – og altså fem minutter på kjøkkenbenken.

I alle salsa, også tomatsalsa, er det meningen at frukten skal være det sødmefylte. Vi er ikke så vant til søte tomater her oppe på berget, men det er lett å forestille seg hvorfor etter å ha smakt fruktsalsa av ananas, fersken eller mango. Sammen med rå løk, chilli, koriander og hvitvinseddik blir det en smakskombinasjon så god at det ikke gjør noe at du ikke har bordet fullt av fyllstoff til tacolefsa. Med en god salsa spiser jeg gjerne bare maislefse med et slags fyll, for eksempel av tofu, sammen med rå avocado, mangosalsa og en skvis lime. Alt jeg trenger for å bli tacoglad.

Jeg synes det er godt med masse frisk koriander, men koriander er jo en sånn urt mange har ulike meninger om. Du kan også justere mengden chilli og løk, denne er ganske mild i utgangspunktet.

Mangosalsa

1/2 stor mango
1 liten sjalottløk / 1/2 rødløk
Rød chilli, juster mengde
3-4 ss finhakket frisk koriander
1 ss hvitvinseddik
1 ss olivenolje
Saft fra 1/2 lime

Rensk mangoen, og del den i små terninger. Jo mindre jo bedre, synes jeg – men her går det jo tross alt på tid, så du bestemmer selv. Finhakk løk, chilli og koriander, og ha det oppi sammen med eddik, olivenolje og limesaft. Rør rundt, og voila! Mangosalsa på fem minutter.