Man får det ikke mer morro enn man lager sjæl, sies det, og jeg tror vi i ETE Supper Club tar det på høyeste alvor, både når vi lager event for gjester og når vi lager julebord for oss selv.

For snart to år siden begynte vi så smått og snakke om at vi skulle lage en supper club. Ingvild, Mari og Øystein delte et kontorfellesskap på Øvrefoss, og deres respektive pluss en, Stephan, Torkjell og jeg, ble innlemmet i Ingvild og Maris gryende ide om å begynne å lage noen skikkelig snasne middagskvelder, med hemmelig adresse, uvanlige steder, ukjente bordkavalerer og proffe kokker bak grytene. Jeg tror vi må si vi har lykkes. Vi har arrangert store events i Capella Johannea i Majorstuen kirke med konsert av Linnea Dahle, vi har vært i Den Franske Sal i Nationgalleriet med omvisning i oslobohemutstillingen, vi har vært på White Light Studios med drinkfest ala Anne fra No 19 (og nå nye Pigalle), og vi har vært i biblioteket på YME med kunstnerisk performance fra Marianne Haugli og Aslak Hartberg.

Det var de store – i det siste har vi også gjort litt smått, med kaffesmaking og introduksjon av Coffee Clubbing på Hendrix Ibsen, og nå aller sist Restaurant Day hvor jeg lagde linsegryte, i de samme lokalene som Ingvild, Mari og Øystein tidligere delte kontorfelleskap. Tilbake til åstedet, rett og slett.

Tidligere i år, rettere sagt i sommer, dro vi på hyttetur sammen til Stavern, og oppdaget for første gang at det jaggu er trivelig å være sammen når vi ikke lager store event også. Så i år som i fjor ville vi lage julebord. I fjor var vi hjemme hos oss og spiste ganske tradisjonell julemiddag med nøttestek, mens i år var vi hos Mari og Stephan. Istedet for julemat lagde vi en helt bananassvær buffet av midtøsteninspirert mat, og JØJEMEG – så godt alt sammen ble! Og jøjemeg, så trivelig det er å lage middag sammen med fem andre, mens det drikkes bobler, danses bortetter gulvet og smiles bredt. Fine folk, altså. Hva skulle man vel gjort uten? Jeg mener, se på disse:

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Vi konkluderte i etterkant med at det juletreet nok har noen historier å fortelle i romjula, etter å ha bevitnet både sjøstjerneformasjoner, moonwalkdansing, yogamoves og selvutløsersession.

De andre damene i ETE driver forresten med veldig fine ting, som dere bør sjekke ut. Ingvild er frilans journalist og fotograf, og Mari er frilans arkitekt og kunstner. Gutta driver med bra ting de og, altså. Det skal være sagt.

På vårt julematløse julebord

Vi brukte litt oppskrifter her fra Bonanza, og noen ble improvisert. Uansett: Skal du lage skikkelig snasen plukkmat til mange mennesker på en gang, er dette definitivt noe å trakte etter.

Falafler
Hummus
Ovnsbakte poteter
Baba Ganoush
Yoghurtsaus med pepper og sitron
Ovnsbakte grønnsaker og tomater
Fetaost med sitron og frisk mynte
Langtidsstekt løk med laurbærblad
Ajvar
Svarte og grønne oliven
Grønn salat med frisk koriander, mynte og persille
Ferske lavash
Lavash sprøstekt i olivenolje
Halloumi

Det ser kanskje massivt ut, men det er faktisk ikke så ekstremt omfattende, spesielt ikke om du har flere hender i arbeid. Start med å kutte og gjøre klart alt som skal stekes i ovn, grønnsaker og falaffel. Løk kan du sette på lav varme og la surre hele veien, og hummus kjøres sammen i matmølle. Resten er kaldt, og kan settes rett på bordet etterhvert som det lages. Det aller siste du gjør, er å steke halloumi i glovarm panne. Yum! God jul!

Skal du lage middag til mange, og ha fest samtidig? Gjør som ETE Supper Club gjorde da vi lagde julebord!