Blomkålburger med cheddar og dill

Kjenner du noen som er skeptiske til veggisburgere? Lag disse, be dem smake, og se om de er like skeptiske etterpå.

Mengde: 4 burgere
Arbeidstid: 15 min + 10 min stekeovn først

Om den du plasserer denne burgeren i hånda på ikke synes noe om, er det ikke sikkert det er så mye håp for vedkommende. Neida! Joda, litt. Denne måten å lage burger på, med base i blomkål, er min nye favorittgreie. Ikke baaaare fordi det er blomkål, som jeg jo er så himla glad i, men også fordi det er lett, det er variabelt i alle mulige slags retninger – og det går fort! Det er jo kanskje det aller beste. Disse med cheddar og dill er en ny variant av de jeg lagde i sommer, som er mer thai style med koriander.

Det blir fire store burgere av disse, og det er mer enn nok med én til hver til middag, spesielt om det er noe burgerbrød og fyll og greier og greier involvert. Og det er skikkelig bra å ha litt til overs, for disse er knallgode kalde rett på brødskiva! Nesten bedre enn de er varme! Hadde det vært opp til meg hadde disse liggi i varmedisken på Meny sammen med de middagskakene som bestemor synes er så gode å dele i to og ha på brødskiva til lunsj. For disse er bedre (sa hun ydmykt).

Vi spiste disse altså som burger i burgerbrød, med karamellisert løk og råstekte poteter ved siden av. Øystein sier de smaker litt fiskeburger, og det er nok fordi det er dill og purre i dem – og fordi de har en litt lik konsistens. Uansett hvordan du vil spise dem, langtidsstekt løk anbefales veldig! Det fikser du lett ved å sette en panne på medium varme, smelte en god klump smør oppi der, og la gul løk i tynne skiver surre og holde på sammen med litt salt og et laurbærblad. Helt toppen.

What can I say? Denne blomkålburgeren har alt jeg trenger!

Blomkålburger med cheddar og dill

1 blomkål
1 dl finhakket purre
1 dl revet cheddar
1 ss finhakket dill
1 egg
1 dl melk
1,5 dl hvetemel
1/2 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper
Rapsolje og smør

Sett stekeovnen på 200 grader, og finn frem et bakebrett med bakepapir. Skyll blomkålen godt og fjern de grønne bladene, før du river av buketter og sprer de utover brettet. Risle over litt rapsolje og en klype salt, og sett brettet i ovnen. Det gjør ingenting om ikke ovnen er helt varm enda.

Mens blomkålen står i ovnen kan du finhakke purre og dill, og rive cheddar. Bland egg, melk og mel i en bolle. Når blomkålen er ferdig bakt (da er den helt mør, og litt gylden i kantene) tar du den ut av ovnen. La den avkjøle i et par minutter, før du har den over i bollen, og bruker en sleiv til å mose den sammen med røra. Ha i purre, dill, cheddar (eller annen fast ost) og salt og pepper. Rør godt sammen.

Smelt smør i stekepannen din, og når det er ferdig med å boble seg varmt, deler du røra i fire store sleiver og har over i panna. De er ikke faste burgere du kan forme med hendene, det er en tykk røre. La de steke seg gyldne på den ene siden, før du snur dem og steker de gyldne der og.

Et voila!

← Previous post

Next post →

10 Comments

 1. Ser deilig ut! Blomkål er en utrolig anvendelig grønnsak, altså :D

 2. Mari Emilie

  Står og lager mat på kjøkkenet, når mamma plutselig braser inn.
  -Hva er den gode lukta!?
  -Det er blomkålburgere.
  Mamma rasker til seg en burger.
  -Mmmm, mmmm, MMMMMMMMMMMH! Hva er det inne? MMMM!
  -Parmesan.
  -Kan du lage flere? MMMM! Gleder meg til lunsj i morgen!

  Konklusjon: godkjent. ;)

  • Haha! Nydelig! Takk for historiedeling ❤️

 3. Håkon

  Prøvde denne i dag. En av de beste burgerne jeg har smakt! Sant at den er litt fiske-aktig. Dette skal lages igjen!

  • Hei Håkon! Dill gjør susen vøtt, bra den falt i smak :)

 4. Håkon

  Én ting til: Jeg doblet oppskriften og endte med 13 burgere på ca 10 cm i diameter :)

 5. Ingunn

  Mmmm! Denne må jeg prøve! Går den an å erstatte melka med mandelmelk eller yoghurt? (Samme mendge?)

  • Hei! Ja, det tror jeg skal gå helt fint. :)

 6. Thale

  Disse ser så utrolige gode ut! Har veldig lyst å prøve meg på å lage dem i familiemiddag til helgen, men da gjerne som alternativ til fiskekaker. Jeg lurer derfor på om du har tips til annet tilbehør enn burgerbrød? Potet og saus? Takk for superinspirerende blogg!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.