Risnudler med bok choy, tofu og sesamsaus
Middag, Tofu

Risnudler med bok choy, tofu og sesamsaus

4 comments

Hello there, my old friend nudler-med-veggies-og-digg-saus! Du er virkelig en trivelig type hver eneste gang!

Vegansk
Mengde: 2 porsjoner
Arbeidstid: 15-20 min

Hver gang jeg lager noe som har noe med nudler, grønnsaker, saus og tofu å gjøre tenker jeg at jeg kan jo ikke fortsette å legge ut uendelige kombinasjoner av dette på bloggen, kan jeg vel? Uansett hvor digg det er? Og så serverer jeg det, og så er det mmmmnamnam og omnomnom, og så tenker jeg at det kan jeg vel! Klart jeg kan! Det er vel neppe bare jeg som liker nudler, grønnsaker, tofu og saus! Det er jo nesten som kjøttkaker, pottitt, erter og brunsaus. Bare bedre.

Denne gangen har jeg laget en litt annen type saus enn hva jeg pleier.

(Digresjon: Om du lurer på hva jeg pleier, kan du jo ta en titt i denne kategorien, eller på denne ukemenyen med asiatisk mat).

Jeg er veldig glad i å bruke tahini eller peanøttsmør eller noe annet som gjør det til en litt tjukk saus, men denne gangen er det en ganske tyntflytende saus, som røres inn i risnudler i panna. Jeg tror det er godt med hvetenudler også, kanskje bedre enn risnudler, til og med – men begge deler går veldig bra an. Av grønnsaker denne gangen fant jeg knallfine bok choy på A-marked, som jeg viste frem til kollega-Guro som er på vei til å bli veggis (heia, heia, heia!). Om du ikke finner bok choy, kan du helt fint bruke kinakål på samme måte, eller du kan bruke andre grønnsaker. Opptil flere også, for den saks skyld.

Risnudler med bok choy, tofu og sesamsaus

Risnudler med bok choy, tofu og sesamsaus

ca 200 gram tørre, brede risnudler
200-400 gram tofu (avhengig av hvor sultne dere er)
4-6 bok choy
2 ss sesamfrø
1 vårløk

1 dl soyasaus
1,5 ss toasted sesamolje (den mørke)
1 ss riseddik
1 ss hvitt sukker eller mirin
1 ts chilliolje eller sriracha (juster etter smak)
2 hvitløksfedd

Rapsolje og sesamolje til steking

Start med å koke opp vann til risnudlene, gjerne i vannkoker – de skal ikke koke, de skal bare ligge i kokende vann, så de kan du godt ha i en bolle istedet for en kjele. Dekk dem til med nykokt vann, rør rundt, og la de stå til de er al dente. Det tar litt forskjellig tid avhengig av typen og tykkelsen, så følg med på dem. Når de er ferdige, hell av vannet, skyll dem raskt i kaldt vann, og bland inn noen dråper sesamolje. Da blir de ikke en gedigen nudelklump.

Bland sammen alle ingrediensene til sausen: Rasp hvitløksfedd (eller finhakk), og bland det sammen med alt det flytende pluss sukker. Smak gjerne til med både sesamolje og chilliolje. Sett til side. Om du vil riste sesamfrøene, gjør du det i tørr panne nå, og setter til side.

SAMSUNG CSC

Varm opp en god stekepanne med en god klunk rapsolje og noen gode dråper sesamolje, og del tofuen i store terninger. Fres dem på sterk varme i panna, og når de er gyldne på alle kanter, risler du over 2 ts av sausen, rister på panna så det fordeler seg, og har tofuen over på en ventetallerken.

Ha noen dråper sesamolje i panna, og stek bok choyen så den faller sammen, og blir litt gylden i stekekantene. Ha den over i serveringsboller.

Ha risnudler, tofu og sausen tilbake i stekepanna, og rør godt sammen, så risnudlene blir skikkelig sausa inn, og tofuen likeså. Fordel nudelblandingen i bollene, og ha vårløk og ristede sesamfrø over på toppen.

Og det er faktisk alt man trenger en torsdag kveld.

4 Comments

  1. Toril

    Jeg er nysgjerrig på de nudlene du viste på snap: bokhvetenudler? Hvor kjøpte du de?

    • Ja, det er bokhvetenudler, eller sobanudler! Jeg kjøper de på asiatiske matvarebutikker, men det finnes varianter å få tak i på store daglivarebutikker også.

  2. Pingback: Mine favorittoppskrifter fra 2015 • Green Bonanza

  3. Pingback: Vegansk vår: Asiatisk mat • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.