Pasta, ostesaus. Trenger en regntung tirsdag noe mer enn det? Dette måtte isåfall være noe grønt oppi for å lette ørlite på samvittigheten.

Mengde: 2 porsjoner
Arbeidstid: 20-30 min

Stort sett er Øystein og jeg veldig enige om hva vi skal spise til middag, men den tirsdagen hadde vi en meldingsutveksling som var ganske atypisk. Jeg foreslo mac and cheese, fordi det regnet og var tirsdag og generelt en mac and cheese-dag, mens Øystein var sunnheten selv og foreslo quinoasalat med spinat.

Det er jo et greit stykke mellom gratinert pasta og quinoasalat. For å si det mildt. Flaks for meg var jeg førstemann hjem, så da ble det gratinert pasta, riktignok med et par grønne alibi oppi i form av spinat og grønne bønner. Det viste seg å være veldig godt. I likhet med cheddarsausen…

Det er jo noe erkeamerikansk over mac and cheese, i så stor grad at det blir feil å kalle det pasta og ost. Det heter liksom mac and cheese. Eller mæknshis. Det er hvertfall tidenes comfortfood. Denne må ikke gratineres i ovnen om du ikke har tid eller ikke vil, men det blir ekstra godt av det. Om du har en stor kjele og et dørslag eller sil i metall, kommer du i tillegg unna med lite oppvask.

Comfort food HELLO! Mac and cheese med spinat og grønne bønner!

Mæk-n-shis med spinat og grønne bønner

200 gram store makaroni
1/2 gul løk
2 hvitløksfedd
2 ss smør2 ss hvetemel
5 dl melk
ca 50 gram revet cheddar (eller mer!)
1 ts salt
2 ts nykvernet pepper
1 ts paprikapulver
2 store never spinat
2 håndfull grønne, ferske bønner
2 ss pinjekjerner

Start med å koke opp pastaen, og la den koke seg al dente før du heller av vannet og lar den vente i et dørslag. Om du har en metallsil kan du bruke denne til å forvelle spinat og grønne bønner kuttet i mindre biter oppi pastavannet og slå to fluer i en smekk. Om du ikke har det, kan du forvelle dem i kokende vann i en annen bolle i mellomtiden, bare to-tre minutter før de tas ut igjen.

Når pasta er kokt og grønnsaker forvellet, setter du alt til side (du kan godt blande det, det gjør ingenting), og setter gryta tilbake på plata. Smelt smør i den, og ha oppi finhakket løk og hvitløk. La det bli mykt på et par minutter, før du rører inn hvetemel til du har en masse i kjelen. Spe på med melk, rør ut alle klumper og la det tykne, men ikke la det koke. Rør deretter inn cheddar, salt, pepper og paprikapulver, og smak deg gjerne frem mens sausen tykner litt.

Når sausen er som du vil ha den, rører du inn pasta og grønnsaker, og strør over pinjekjerner. Vil du gratinere den, har du den over i en ildfast form eller to porsjonsformer, og lar den gratinere i ovnen i 5-10 minutter.

Comfort food HELLO! Mac and cheese med spinat og grønne bønner!