Altså, denne smoothien er sikkert så sunn at det grenser til det ironiske, men jeg lover på tro og ære at den smaker skikkelig godt.

Vegansk + glutenfri
Mengde: 2 smoothies
Arbeidstid: 5-7 min

Jeg er ikke noe særlig frokostmenneske, spesielt ikke på hverdagene, og hvertfall ikke i helgene. Men næring trenger jeg jo, og da blir det veldig fort smoothie som er det beste alternativet. Veldig ofte blir det enkle fruktsmoothier med frosne bær, banan og juice – som strengt tatt like gjerne kunne vært dessertsmoothies. Veldig godt det også, men man går ikke sånn kjempelenge på det når det kommer til energien.

Etter at Astri gjesteblogget sine grønne smoothies, har vi utforsket mer av det grønne hjemme. Øystein har hatt noen ikke veldig gode resultater (unnskyld, kjærast, for at jeg outer smoothiene dine), og det er litt vrient å balansere det grønne med det søte, og så er det dette med konsistensen også. Jeg liker glatte smoothier, jeg vil ikke ha grønnkålblader i sugerøret uansett hvor glad jeg er i grønnkål.

Så! I denne er det er det litt av hvert, og alt bidrar både til smak og til næring. Jeg har også utforsket litt på rekkefølge av ting opp i blendern. Med fruktsmoothies bare kjører jeg alt i samme slengen, men med det grønne har jeg begynt å la de grønne bladene bli helt finmost sammen med væske før jeg har i noe mer. Da er det lettere for blenderen å lage en glatt smoothie når det etterhvert kommer oppi mer greier.

Vi har av alle ting funnet frossen avocado (!) i terninger til salgs, så det har vi liggende i fryseren nå. Det fungerer kjempefint, og når vi har frossen avocado bruker vi ferske bananer. Om du har fersk avocado, anbefaler jeg å bruke frossen banan, og om du ikke har det: Isbiter istedet for vann. Det er godt både for smak og konsistens at en av ingrediensene er frossen. Om du bruker isbiter, kan du kjøre spinat med litt mindre vann innledningsvis.

Start dagen med en sjukt grønn smoothie!

Grønn smoothie med avocado, ingefær og sitron

2 never frisk spinat, skylt i vann
2 små bananer*
1 stor avocado*
2 ss finrevet ingefær
3 ss frisk sitronsaft
1 ss tahini eller nøttesmør
2 dadler uten sten

2-3 dl kaldt vann*

* En av disse tre bør være frossen

Start med å kjøre spinat, vann og ingefær i blenderen. Du kan enten raspe ingefæren på forhånd, eller om du har en kraftig blender, ha den oppi i terninger og la blenderen gjøre jobben for deg.

Når du har en helt glatt spinatpure i blenderen, har du banan, avocado, tahini og sitronsaft. Kjør det hele glatt i blenderen, og juster eventuelt konsistensen med mer vann, og smaken med mer sitron eller tahini.