Alle grønnsakene du kan tenke deg. Og tahinidressing.

Noen ganger er det bare sånn at det eneste jeg har lyst på, er grønnsaker. I alle varianter. Tilberedt på en haug ulike måter. Slengt sammen på en tallerken. Mums.

Lett vegansk
Mengde: 2 porsjoner
Arbeidstid: 20-25 min

Ok, så det er mandag. Det har vært en noget slitsom helg, noe dere som har fulgt med på snapchat helt sikkert har fått med dere, med julebord med jobb på fredag (som inkluderte alt fra limousin (oh lord) til popcornmaskin (oh yes) på kontoret), en noget paranoid lørdag som stort sett ble tilbrakt under dyna på sofaen mens jeg prøvde å få kjæresten min til å snakke i litt kortere setninger (og litt færre setninger, takk). Og igjen, en noget slitsom lørdag kveld da det jaggu var tid for nok et juleselskap. Som var innmari trivelig. Før jeg tura hjem i en drosjebil og kollapsa i senga nok en gang det døgnet. I går var jeg heldigvis noget mer oppegående, og var både på julemarked på Kulturhuset og bokmarked hos småforlagene, men så var det jaggu full kollaps på sofaen igjen.

Du skjønner sikkert hvor jeg vil med dette. Det har vært en noget slitsom mandag. Å stå opp var vondt. Å gå på jobb var vondt. Å jobbe var litt vondt. Og så gikk jeg på yoga etterpå, og det var hvertfall vondt. Men jeg fikk kickstartet den stakkars kroppen som har vært mishandlet i helgen, og på vei hjem skrek den etter grønnsaker. I kid you not. Grønnsaker var alt jeg ville ha. Så jeg løp innom butikken, rasket med meg alle de grønnsakene jeg synes var fine, en liten klump fetaost, og dura hjem igjen og satt i gang både stekeovn og stekepanner og mandolinjern og samboer.

All you need is love. Og grønnsaker.

Og det ble godt! Skikkelig godt, ble det. Jeg vet ikke helt hva det er, så jeg har ikke noen bedre tittel, men det er altså både bakte og lett sauterte grønnsaker på en tallerken, sammen med avocado, litt fetaost, ristete hasselnøtter og en sennepstahinidressing. Can you like?

Du lager denne lett vegansk uten fetaost, og du lager den lett raw om du ikke bruker søtpoteten. Alt annet kan du spise rått, og isåfall kan du jo fylle på med litt mer av alt.

Alle grønnsakene du kan tenke deg.

1 søtpotet
1 blomkålhode
2 gulrøtter
1 fennikel
2 never hasselnøtter
2-3 ss smuldret fetaost
1 avocado
2 ss nøytral olje
Salt og pepper
Iitt persille om du vil

Og tahinidressing.

1/2 appelsin (saften fra)
1 sitron (saften fra)
2 ss tahini
1 ss sennep
2 hvitløksfedd (raspet)
1 ts eplecidereddik

Om du vil lage alt i panna kan du det, men jeg foretrekker å bake søtpotet – den blir så god av det. Kutt den i terninger, risle over litt olje og salt, og bak dem i ovnen på 200 grader til de er sprø. Bruk gjerne varmluft.

Du kan bruke rå hasselnøtter, eller du kan riste dem i tørr panne til de er gyldne. Du kan selvfølgelig brukte andre typer nøtter også, eventuelt gresskarkjerner om du er allergisk.

I panna varmer du opp noen dråper olje, og finkutter blomkål (enten for hånd, eller ved hjelp av en matmølle), og lar den surre i panna sammen med litt salt og pepper. Gulrøttene og fennikel kan du kutte i tynne skiver, og ha oppi panna sammen med blomkålen. Når søtpoteten er ferdig bakt, har du den oppi panna også, og blander alt godt sammen.

Sausen lager du lett ved å vispe alle ingrediensene sammen. Ha grønnsakene over på tallerken, og ha dressing over. Bland godt, og dig in.

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Kristine

    Nam, dette ble godt! Hadde hverken sitron eller appelsin til tahinidressingen, så da ble det lime og ananassaft i stedet. Funket som ei kule!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.