Blogg

En romjulshilsen

4 comments

Ah, endelig er den her, den beste delen av jula. Etter alt det hektiske har lagt seg, og før det er på tide starte på med ny giv på det nye året. Romjula, den beste delen av jula.

Det blir ikke så mange nye oppskrifter her på Bonanza i jula. Selv en skarve hobbymatblogger trenger noen ganger å ta litt ferie fra skjermen, men nå har jeg somla meg til å i det minste skrive en romjulspost.

I skrivende stund er klokka snart fire, vi sitter andføtes i sofaen på hytta på Sjusjøen, det er fyr i peisen, Øystein leser bok, mamma elter pizzadeig på kjøkkenet, og han far sitter i en godstol og leser avisa over brillekanten. Katten er også med til fjells, han har krølla seg sammen under en varmeovn ved spisebordet, som en av mine oldeforeldre har laget, med utskårne eventyrskikkelser på alle stolrygger.

For det er jo det romjulen handler om, hvertfall for meg. Å sitte stille. Drikke kaffe, spise marsipan, lese en bok, høre på god musikk. Resten av året er jeg eksepsjonelt dårlig på å sitte stille, det går bra i ca tre minutter før jeg kommer på et eller annet jeg har lyst til å lage eller noe jeg har glemt eller et eller annet annet som gjør at jeg begynner å svinse rundt igjen. Men i jula pleier jeg å få det til, og hvertfall når vi kommer frem til hytta på fjellet. Da senker skuldrene seg, jeg sover som en stein, spiser som en hest og koser meg glugg ihjæl, som man sier der jeg kommer fra.

Det har vært så utrolig fint å følge med dere på snapchat og facebook i jula, alle dere som har laget mine oppskrifter til selveste julemiddagen. Det er sånne ting som gjør at det er gøy å drive blogg som et hobbyprosjekt ved siden av full jobb. 2015 har vært det første hele året jeg har drevet denne bloggen, og det føles aldri som styr eller som slitsomt. Det er bare gøy, og mye av grunnen til det er tilbakemeldingene jeg får fra dere som leser. Dere er helt topp!

Jeg ba dere om å sende meg bilder av julemiddagen deres med oppskrifter herfra, og det er det flere av dere som har gjort. Jeg har samlet alle bildene i et facebook-album. Om ditt mangler, send det til meg!

Det nærmer seg også nyttår, og da kommer jeg til å poste en årsoppsummering av alt som har skjedd her med bloggen det siste året. Frem til da går det fortsatt an å stemme på meg som årets blogger i Vixen Blog Awards. Avstemmingen pågår ut året, og du kan stemme hver 12. time både fra laptop og telefon. Det hadde vært så stas å komme til finalen!

Med ønske om en god og avslappende romjul,

Mia

4 Comments

  1. Å herrmin, det hørtes ut som en koselig romjul! <3 Håper du bare koser deg masse og får ladet opp batteriene, så du kan spre enda mer matglede i året som kommer :D Gleder meg til å følge deg videre =)

  2. Vixen påstår at stemmegivingen er avsluttet fra og med i dag. Stemmer det?

    • Ja, det ser visst sånn ut. Det sto til og med 31., frem til i går, så det var jo litt synd.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.