Deres topp 10 i 2015

I dag er den aller siste dagen i 2015, og som en del av oppsummeringen av det første året Green Bonanza har eksistert fra start til slutt: Her er topp 10 mest leste oppskrifter i og fra 2015.

Tidligere i år, 1. november for å være presis, lagde jeg en oversikt over de 10 mest leste veganske oppskriftene på bloggen, i anledning World Vegan Day. Jeg må si jeg er glad for å se at noen av de mest leste oppskriftene fra i år er på begge listene. For meg betyr det at det ikke spiller så stor rolle om noe er vegansk eller ikke – så lenge det ser godt og fristende ut, smaker godt og metter både store og små mager. Og det er jo akkurat det jeg prøver å gjøre her, på denne vesle bloggen som etterhvert vokser seg stor.

For å lese hele oppsummeringen av 2015: Klikk her

Og i og med at det er nyttårsaften i dag og vi teller ned til det nye året starter vi selvfølgelig på nummer 10, og teller oss ned til 1! Dette er altså de mest leste oppskriftene i 2015 som også ble publisert i 2015. 2014 får ikke være med på festen denne gangen.

Fun fact: Av disse 10 er det bare halvparten jeg har laget hjemme på mitt eget kjøkken. De andre er lagd hjemme hos foreldrene mine, på hytta eller hos svigers!

10: Vegansk, innbakt nøttestek

Wow! Det er ganske rått at denne oppskrifta kom seg med på topp 10, all den tid den ble publisert rett før jul! Holy smokes, dere liker nøttestek!

vegansk, innbakt nøttestek

9: Halloumiburger med chunky guacamole

Denne burgeren har faktisk begynt å leve sitt eget liv. Jeg hører folk snakke om den uten at de vet at den er herfra, og det må vel være det største komplimentet en oppskrift kan få.

Har du smakt halloumiburger? Sjekk ut denne med chunky guacamole og chillimajones!

8: Asiatisk salat med risnudler, peanøtter og lime

Av alle 10 på lista er nok dette min personlige favoritt, og det er kult å se at det asiatiske kjøkken også faller i smak hos dere som leser. Kult!

Alt du trenger for å lage asiatisk salat er en kniv, en bolle, og kokende vann. Dødsdigg med peanøttsaus!

7: Havrepannekaker med banan

Oh, you like your pancakes! Jeg skjønner dere godt, det er jo den beste helgefrokosten, og med denne noe sunnere varianten med havre og banan blir det jo en skikkelig frokostfest.

Det er dags for lang søndagsfrokost, og havrepannekaker med banan er et must! Server dem med frisk frukt og ristede nøtter.

6: Perfekt falafel

Det er ikke bare jeg som har knota med falafel, det får jeg et bevis på hver eneste gang denne oppskriften er i bruk. Og det beste er jo at når man først har knekt koden, er det lett som en plett å lage perfekte falafler. Yum. Fun fact: Dette er den første oppskriften jeg tok ordentlige bilder av, etter å ha skjønt at bloggen hadde stayer-evne, og jeg skjerpa meg litt med å ta ordentlige bilder.

Er du på jakt etter den perfekte falafel-oppskriften? Here it is!

5: Gulrotburger med mais og koriander

Dere liker burgere. Jeg skjønner dere godt. Selv om man ikke spiser kjøtt er det ingen grunn til å spise en knakanes god burger.

Supersaftig, supersmakfull og superenkel gulrotburger med mais og koriander - dette er burgerheaven!

4: Salat med rødbeter, chevre og karamelliserte nøtter

Oh, dette er salaten sin det! Den ser så luksus ut, men den er jo så himla enkel å lage. Med andre ord: Enkel å imponere med, og det driver vi jo alle med en gang i blant, eller hur?

En spennende, og kjempeenkel, salat! Rødbeter, chevre og karamelliserte valnøtter er alt du trenger.

3: Salte mandler

2015 var nok året for sunn snacks (nok en gang), og jeg hører fra så mange steder at det er så digg med en enkel oppskrift på salte mandler, slik at man slipper å betale i dyre dommer for å spise gode nøtter. Jeg er enig.

Du vet de kjempegode, salte mandlene som du får kjøpt til en dyr penge? No more! Lag dine egne på 1-2-3!

2: Feta- og squashburger

Ja, hva var det jeg sa? Dere liker burgere, og dere liker dem uten kjøtt. Go you! Jeg heier på dere! Mer veggisburgere i 2016, er vi enig?

Squash- og fetaburger - like digg som varm burger og kald sandwich.

1: Pastasalat med grønn pesto

Jeg kjenner at det at det er tre salater på lista betyr at myten om at salat er kjedelig er knust en gang for alle, er dere ikke enig? Men dere, confession-time: Jeg forstår ikke helt hvordan denne oppskriften, som jeg slang sammen til en barnedåp i våres, har klart å bli årets mest leste oppskrift. Jeg ser at det kommer masse trafikk til den fra google, og om du googler den kommer den laaaaangt opp i søk, foran alle disse store bloggene. Noe magisk har skjedd, men salaten – den er god, altså.

Pastasalat med grønn pesto - Green Bonanza

Var din favoritt på lista? Fortell meg hvilken det er davel, og om den ikke er med, da må du hvertfall fortelle meg det, for det er jeg minst like nysgjerrig på som hva statistikken forteller meg!

 

 

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Toril

    Peanøttsausene dine er min favoritt

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.