Blogg

Tusen takk for et kjempemorsomt 2015!

2 comments

2015 er det første året hvor jeg har blogget fra start til slutt, etter at jeg startet Green Bonanza på forsommeren i 2014. Det har skjedd så mye morsomt og vært så gøy – og her er har jeg samlet årets høydepunkter – både fra bloggen, utenfor bloggen, og litt sånn ellers.

Da jeg først startet Green Bonanza, hadde jeg faktisk ikke kjempestore ambisjoner om at dette skulle bli en stor blogg. Jeg startet den fordi det var så mange som spurte etter oppskrifter på både det ene og det andre, og det, kombinert med at jeg på det tidspunktet hadde en jobb hvor jeg følte at jeg ikke fikk utfordret og utviklet meg nok, ble til at jeg lagde meg min egen utfordring: Lag en bra blogg. Den skulle handle om mat, men jeg ville også at den skulle handle om andre ting som er viktig for meg: Bærekraftig mat, lette og gode retter, mindre avfall, gjenbruk og til slutt: Holdninger rundt det å spise vegetarisk, og få alskens mennesker med allslags kosthold til å spise litt mer grønt. OK, så det var kanskje en grei størrelse på de ambisjonene allikevel; når jeg tenker meg om… Når bloggen hadde ettårsdag i sommer skrev jeg litt om dette.

Å vokse opp og finne sin plass

2015 har blitt året hvor bloggen har vokst fra å være en baby til å bli tenåring. Jeg gikk inn i året med å bli intervjuet på NRK.no om vegetarisk julemat, i løpet av året gjorde jeg også et lite samarbeid med ica.no og extra.no hvor de blant annet skrev om systemet på kjøkkenet mitt, og jeg ble intervjuet i Stella om parsellhagen vår. Sammen med vennene mine i ETE Supper Club har jeg også laget popuprestaurant på løkka. Jeg blir utrolig glad for se at de der ute i verden får med seg alle de ulike delene av det jeg holder på med! Og ikke minst ble jeg på senhøsten nominert til årets matblogg i Vixen Blog Awards sammen med ni andre kjempeflinke matbloggere som alle har holdt på lenger enn meg. Det betyr en hel del for meg, og selv om jeg ikke har de største forhåpningene, gleder jeg meg til å høre hvem som gikk videre til finalen.

SAMSUNG CSC

Klar for det nye

Nå er jeg spent på 2016, og jeg både tror og håper at det er året hvor bloggen blir voksen – jeg har nemlig mange spennende ting på lager utpå nyåret. For min egen del har jeg også nylig startet i ny jobb som innholdsrådgiver i kommunikasjonsbyrået Trigger, som i høst ble kåret til verdens beste kreative PR- byrå. Ikke småtteri – og jeg gleder meg masse til å komme skikkelig i gang med en fantastisk gjeng der. Jeg kommer selvfølgelig til å fortsette å drive Green Bonanza ved siden av jobb i fremtiden, jeg tror både jeg og bloggen har best av det. Selv om det kanskje betyr at bloggen ikke har de samme mulighetene til å bli kjempestor, satser jeg på at jeg klarer å gjøre den minst like bra, brukbar og nyttig for dere som leser, bruker og kommenterer på det jeg gjør.

Deres engasjement

Det er dere som lesere som er grunnen til at det er gøy å drive blogg. Jeg vet det er en ørlite klisje, men det er sant. Jeg bryr meg ikke så mye om lesertall, jeg bryr meg om at det jeg gjør blir brukt, at det kan være til nytte, at oppskriftene går inn i deres hverdag som gode og fine middager med familie og venner, at det jeg skriver om mindre plast og smarte kjøkkentips bidrar til at dere trives enda bedre på deres eget kjøkken. Når jeg får kommentarer her og i sosiale medier, ser at dere poster bilder, deler innlegg videre, linker til meg fra deres blogg – det er det som varmer denne matbloggerens hjerte (se der ja, enda en liten klisje).

DSC_2078

Høydepunkter

Jeg synes selvfølgelig det er veldig stas at oppskriftene brukes, men jeg blir ekstra glad når de andre tingene også sprer seg i en rasende fart. I år har det skjedd opptil flere ganger, blant annet med innlegget “Til deg som har en tenåring som vil bli vegetarianer”, et innlegg jeg skrev etter å ha lest en rekke forvirra og frustrerte tenåringer i facebookgrupper som synes det er vanskelig å bli vegetarianer mens de bor hjemme. Det samme gjaldt innleggene “Ukemeny til studenten”, “Syv sunne retter som er fine å fryse ned”, og “tips til julegaver som kan spises og brukes”, og ikke minst “Proteiner fra planteriket”, som alle er innlegg inspirert av dere!

Noen av mine personlige favorittinnlegg er de som handler om kjøkkenet, mindre avfall og smart gjenbruk, så det gleder meg stort å se at de også leses mye. Innleggene “Orden i matskapet på en to tre”, “litt mindre plast i hverdagen” og “emballasjefri vegetarmiddag – ikke barebare, viser det seg” og ikke minst prosjekt Shop Stop som vi gjennomførte i høst, er alle godt besøkt.

Det samme gjelder innleggene som handler om hvordan du kan bruke opp rester istedet for å kaste, blant annet “Grønnsakskraft av fem ingredienser”, “Høsting og tørking av urter”,  og “Å koke suppe på en spiker”. Hipp hurra for det!

SAMSUNG CSC

Favoritter og fun facts

I anledning World Vegan Day 1. november skrev jeg en liste over deres veganske favoritter her på bloggen, altså de som er mest lest siden bloggen ble startet. Nå som vi feirer 2015 har jeg satt sammen en egen liste over de mest leste oppskriftene i 2015. Og en funfact: Per dags dato teller bloggen 370 innlegg, og hele 221 av dem ble publisert i 2015. Jeg er tydeligvis mest aktiv på søndager, for av alle årets søndager har jeg publisert noe på 44 av dem. Dere som leser er mest aktive på mandager, rundt middagstider. Det tenker jeg på innimellom – hva driver dere med rundt klokka fem på mandag?

Ut på tur, aldri sur

I 2015 begynte jeg også å skrive litt innlegg som først og fremst handler om at jeg gjør noe jeg har lyst til å dele. Det var noe jeg var usikker på om jeg skulle gjøre, men jeg har tenkt masse på hva jeg vil at bloggen skal være, og det jeg jo vil at den skal være, er min. Da blir det naturlig for meg å også dele litt av meg selv. Det gjør jeg jo til gangs spesielt på snapchat, og litt på instagram, men jeg har også lyst til å skrive enda litt mer poster av typen “Sjusjøen i oktober”“Det beste stedet jeg vet om i hele verden” og “Mine beste reisetips”. Jeg har samlet dem under en egen kategori som heter “Mia skriver”, og jeg håper dere både holder ut med det, og synes det er litt trivelig i samme slengen.

Da gjenstår det bare å ønske dere alle et skikkelig godt nytt år! Jeg håper dere følger med meg inn i 2016 også.

SAMSUNG CSC

 

2 Comments

  1. Pingback: Topp 10 i 2015 • Green Bonanza

  2. Pingback: Mine favorittoppskrifter fra 2015 • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.