Bytt ut tomatene i salsaen - bruk mandarin istedet!
Saus, dipp og topping

Salsa med mandarin

1 comment

Do the dance! Du kan lage salsa med så og si alt av frukt – hvertfall kan jeg det, om jeg kan, kan du også.

Vegansk
Mengde: ca 8 dl ferdig salsa
Arbeidstid: 10 min

Tomatsalsa er en god, gammeldags traver i salsafamilien, og selv om den er god, har jeg en tendens til å synes at salsa er bedre når den lages med en søtere frukt enn tomat. Det kan være mulig det har noe å gjøre med at de ferske tomatene vi får tak i her oppe på berget ikke akkurat er solmodne og søte tomater, for når tomaten skal spille hovedrollen, bør den jo være knallgod. Så, i mangel på greske, solmodne tomater året rundt – la oss bruke frukt istedet for tomat. Eller sammen med, som i dette tilfellet.

Jeg har tidligere laget både mangosalsa og ferskensalsa, begge friske og gode som tilbehør til alt meksikansk, men også burgere, grillmat og tofu. Denne varianten, som lages med mandariner, spiste vi faktisk sammen med asiatisk mat og sushi, og det var også veldig godt! Med en god dæsj sriracha blir det både søtt, syrlig og hot.

Jo søtere frukten er, jo bedre er det, så kjøp gjerne noen ekstra, åpne dem og smak på en båt. Myke i fruktkjøttet og skall som slipper lett er gode ting.

(PS. Jeg vet at det er klementiner vi kjøper i butikken, men jeg liker å kalle dem mandariner, uansett hvor feil det faktisk er.)

Bytt ut tomatene i salsaen - bruk mandarin istedet!

Salsa med mandarin

4-5 gode cherrytomater
4-5 mandariner, helst uten sten
1 liten rødløk
1 ss olivenolje
1/2 lime, presset
1 ts sriracha
1 vårløk
1 klype salt

Varm opp olivenoljen i en stekepanne, og finhakk tomater og rødløk før de surres myke og møre i panna i tre-fire minutter. La blandingen avkjøle noe.

Skrell mandarinene, ta vekk så mye av det hvite trådete som mulig, del dem i to halvdeler med hendene, og kutt dem på tvers med en skarp kniv. De tynne “båtskivene” vil dele seg opp når du rører i den med en skje etterpå. Rør inn finhakket vårløk, limesaft, salt og sriracha samt tomatblandingen.

Kan serveres med en gang, men er best om den får godgjøre seg i kjøleskapet i minst en halvtime.Bytt ut tomatene i salsaen - bruk mandarin istedet!

 

 

One Comment

  1. Pingback: Stock it up! Eller: Hvordan bruke littegranne tid på å lage mye god mat. • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.