Blomkålburger med feta, chilli og koriander

Dette er den tredje varianten av min nye favoritt blomkålburger jeg lager, og jeg synes de bare blir bedre for hver gang! Denne gangen er det litt meksikansk schvung over dem, med sterk sriracha, masse koriander og ikke minst salt feta.

Mengde: 4 store / 6-8 små burgere
Arbeidstid: 15 min

Egentlig vil jeg kalle disse noe annet enn burgere, for jeg synes de er best når de spises uten brød. Har vi et godt ord for det på norsk? På engelsk kan de si patties eller cakes, men jeg synes begge deler høres snodig ut på morsmålet. Blomkålkake høres jo ut som noe veldig rart en kan finne på å servert til dessert? Eller?

Uansett! Den første varianten av disse lagde jeg på hytta i fjor sommer, og da var de ganske basic. Den andre varianten lagde jeg før jul, med cheddar og dill, og den gikk blant annet Therese bananas over. Denne tredje varianten er en sterkere type, som vi spiste sammen med mandarinsalsa, guacamole og stekte pitabrød. Et kjempegodt alternativ til både taco, enchiladas og quesedillas!

Disse blir like saftige og gode som de andre typene, men har definitivt mer kick i smaken, takket være hvitløk, sriracha, lime og koriander. Masse deilig smak, med andre ord.

Meksikansk schvung over disse blomkålburgerne, med sterk sriracha, masse koriander og ikke minst salt feta.

Nå må jeg jo bare fortsette å lage varianter av disse, nå som de begynner å bli min lille trademark, akkurat som halloumiburgeren. Noen ønsker til smaker, eller noe annet du kunne tenke deg? Legg igjen en kommentar!

Blomkålburger med feta, chilli og koriander

1 stort blomkålhode
1/2 rødløk
1 vårløk
2 hvitløksfedd
50 gram feta
2 ss limesaft
1-2 ss sriracha
2-4 ss frisk koriander
1/2 ts salt
1/2 dl melk
1,5 dl hvetemel
1 egg
Olje til steking

Start med å dele blomkålen i mindre buketter, og bak blomkålen i ovn til den er mør. La den avkjøle seg ørlite.

Bruk en gaffel og mos blomkålen i en bolle til den er delt i mindre biter, men ikke helt mos. Rør inn finhakket vårløk, hvitløk og rødløk, samt feta, lime, sriracha, salt og koriander. Knekk tilslutt egget oppi, og rør inn hvetemel og melk for å lage ferdig røra til burgerne.

Varm opp et par teskjeer olje i en varm stekepanne, og legg klatter av røra i når den er varm. La de steke 4-5 minutter før du snur dem, og steker like lenge på andre siden, altså til de er gyldne og gjennomstekte.

Server varme, eller kalde – de er like gode uansett.

Meksikansk schvung over disse blomkålburgerne, med sterk sriracha, masse koriander og ikke minst salt feta.

← Previous post

Next post →

21 Comments

 1. Anne

  Hva om du kaller den puck? Alle burgere har den formen.

  • Blomkålpuck? Pøkk? Ikke helt sikker. Vi går for burger, enn så lenge! Smaker det samme uansett hva den kalles, heldigvis. :)

 2. Nina

  Er ikke karbonade det ordet vi bruker på norsk om denne typen middagskaker? Men blomkålburger høres nok bedre ut enn blomkålkærbis for de fleste.

  • Jeg tenker at karbonade er veldig brunt.. Haha! Det blir nok burgere, enn så lenge. :)

 3. Borghild

  Hei!

  Viss ein skal laga desse burgerane til nokon med glutenallergi, kva vil du då tilrå å erstatta kveitemjølet med?

  • Hei! Jeg tipper du kan bytte det ut med både maismel og kikertmel, kanskje jyttemel også, men jeg har ikke prøvd selv, så prøv gjerne og si hvordan det gikk :)

  • Magdalena

   Jeg gjorde ifølge lchf ikveld og de blev helt fantastisk gode! Mel erstatte jeg med like deler pofiber, mandelmel og fiberhusk (physillumhusk).

 4. Hei. Det står ikke noe om når man skal ha i fetaosten, men regner med det er sammen med løken etc.

  • Hei! det har du rett i. Jeg skal skrive det inn :) Takk for at du gjorde meg oppmerksom på det!

 5. Vera Danielsen Lindbach

  Hei, disse blomkålburgerne er helt fantastiske! Jeg elsker smaken av blomkål, koriander og lime sammen! (mine favorittsmaker). De er enkle å lage, men man må beregne tid til å steke blomkålen i ovnen før mekking av burger kan ta til. Tror du de smaker like godt dersom de har vært fryst?

  • Hei! Så hyggelig å høre. Jeg har ikke prøvd å fryse dem, men jeg har ofte bakt blomkålen dagen før og hatt den i en boks i kjøleskapet. Den kan evt dampes istedet for å bakes, men da blir det litt mer fuktighet i røra. :)

 6. Denne var rågod!!!! Digger virkelig bloggen din

 7. Vera Danielsen Lindbach

  Jeg skal lage en større porsjon neste gang og prøve med frysing, så kan jeg si deg hva jeg kommer fram til:) Datteren min på tre år elsket dem også! Vi har skikkelig Green Bonanza-uke i heimen, så i morgen blir det italiensk grønnsakssuppe;)

 8. Caroline

  Hei! Jeg oppdaget bloggen din for ikke så lenge siden og jeg blir så inspirert og ikke minst sulten(!!) av å se på oppskriftene dine. Tror du denne kan lages uten melk og feta? Evt erstatte melk med soyamelk eller kokosmelk? Jeg skal lage middag til en som er laktoseintolerant, så tror jeg også må droppe feta. Har du noen forslag til hva jeg kan erstatte fetaen med? :) Takk!

  • Hei Caroline! Så hyggelig å høre, tusen takk. Jeg er faktisk laktoseintolerant selv, og disse lager jeg med laktosefri melk og ekte feta, som er laget på geitemelk, og ikke kumelk. Kanskje det fungerer for gjesten din også? Du kan bruke hva som helst av ost, mange laktoseintolerante tåler lagrede, faste oster også. Cheddar er feks veldig godt. :) lykke til og god middag!

 9. Vera Danielsen Lindbach

  Nå har jeg testet ut hvordan disse burgerne blir etter å ha vært fryst. Jeg har sånn dilla på disse for tiden at jeg var nødt til å lage mange og fryse ned noen for å kunne spise dem flere ganger i uka;)

  Vi tinte dem i kjøleskapet først, deretter varmet vi dem i ovnen. Smaken var den samme gode, men den crispy følelsen uteble. Neste gang skal jeg ta meg bryet med å varme dem i stekepanna, da tror jeg de blir bedre.

  • Hei Vera, så fint at du deler! Jeg har ikke prøvd å fryse dem selv, så det var god informasjon. Tror også det er lurt å varme dem i panne, ja. God blomkålburgermiddag, da :)

 10. Trude

  Hei! Hvordan lager du “stekte pitabrød”? De ser så gode ut, men ser mye tynnere ut enn vanlig pitabrød? Litt mer nanbrødaktig? Ser uansett veldig gode ut! (Gleder meg til å teste blomkålburgerne også, blomkålen står i ovnen nå :) )

  • Hei! De heter lavash, fås kjøpt på de fleste grønnsaksbutikker. Tynne lefsebrød, veldig gode! Kan bruke vanlige pita også, da pleier jeg å dele dem i to på langs som en kake, og riste dem i ovn. :) håper burgerne dine blir tipp topp!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.