Vi er ikke et desserthus, ei heller et kakehus. Vi bruker mye tid på mat, og ikke så mye tid på søtt. Så hva gjør vi når vi skal lage dessert på nyttårsaften? Sjokoladefondue, vel!

Vi liker å invitere venner og familie på middag her hjemme i leiligheten vår, og jo lenger tid vi bruker på å tenke ut og planlegge hva vi skal servere til middag, jo kortere tid bruker vi på å finne ut hva vi skal lage til dessert. Det er jo godt med noe til en kopp kaffe etter middagen, men hva?

Jeg er ikke så glad i å bake, og jeg er ikke så veldig glad i kake uansett. Kompliserte og søte desserter er heller ikke helt min greie, jeg vil heller bruke alle timene på maten. Og så er det jo dette med at jeg liker at det er aktivitet rundt bordet, jeg elsker å servere masse småretter folk kan plukke og mikse selv, eller til og med lage selv, som sushifest eller vårrullrulling. Så da gir det seg jo selv: Frisk frukt og sjokoladefondue!

Enkel og god dessert? Det er sjokoladefondue med frisk frukt, det!

Du kan bruke absolutt alt av frukt, og du kan forsåvidt bruke absolutt alt av sjokolade også. Om du vil lage det fancy kan du lage porsjonsvise tallerkner slik at alle får hver sin frukt og hver sin kopp med smeltet sjokolade, eller så kan du gjøre som vi gjorde, om du ikke er livredd for dobbeldipping: En stor tallerken med frukt, og en bolle med nysmeltet sjokolade.

Vi skar opp banan, eple, pære, mandarinbåter, sharonfrukt og druer, og smeltet ren melkesjokolade, én stor plate på 4 persjoner. I tillegg burde vi ha skåret opp den ananasen som sto på benken og en av de to mangoene som lå i en skål, men det glemte vi. Sånn går det noen ganger.

Enkel og god dessert? Det er sjokoladefondue med frisk frukt, det!

Sjokoladen bør du smelte over vannbad: Sett en ildfast skål oppi en gryte med noen cm vann, og la det småkoke mens sjokoladen smelter i skåla. Pass på så det ikke kommer vann i sjokoladen, da kan den skille seg. Pass på at all frukten er klar og kuttet opp før du smelter sjokoladen, for så fort den er på bordet er det bare å hugge innpå. Hell den gjerne over i en penere skål som ikke er glovarm, men gjerne varmet oppå kjelen i et lite minutt før du heller sjokoladen over i den, bare så den ikke er helt kald.

Kok gjerne god kaffe ved siden av.

God dessert!