Uansett om du handler inn for å lage det eller tilfeldigvis smekker sammen dette av det du har på kjøkkenet (for det er mer enn mulig!) – dette er en tilfredsstillende middag.

Vegansk + glutenfri
Mengde: 2 porsjoner
Arbeidstid: 10 min
Koketid: 15 min

Det er noen ting jeg alltid kan stole på at jeg har, og jeg tipper det er sånn for mange av dere også: Rotgrønnsaker. De holder så lenge og handles ofte i større kvanta enn andre grønnsaker, og så er det jo litt kjedelig etterhvert, med gulrot, potet, kål og løk. Tenker man ofte. Men det er jo ikke det! Det er så mye de kan brukes til, det er bare opp til oss å være litt kreative med dem.

Dette er faktisk en restemiddag, men det ble så godt at jeg vil dele den med dere. Egentlig nettopp fordi det er en restemiddag, for fyllet på disse kan du jo variere i ukesvis. Om du har igjen litt chilli sin carne-rester, bruk det. Har du igjen litt grønnsakssupperester, bruk det. Om det ligger en stakkars gulrot og et par poteter i bunnen av grønnsaksskuffen, bruk det!

Tørre krydder er jo ofte noe mange av oss har på kjøkkenet, og jeg tror ikke noe av det jeg har brukt her er veldig fremmed for deg om du følger bloggen litt fra før. Det eneste er kanskje sennepsfrø, men de kan du enten sløyfe, eller bruke litt vanlig sennep istedet, det går fint.

Kikertpannekaker med currygrønnsaker

Kikertpannekaker med currygrønnsaker

Kikertpannekaker i ønsket mengde

2 poteter
2 gulrøtter
1 pastinakk
1/4 kålhode av noe slag
1 løk
3 hvitløksfedd

Rapsolje
1 ts sennepsfrø
1 ts currypulver
1 ts paprikapulver
0,5 ts cumin
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper
2,5 dl vann

Start med å varme opp en god, gjerne tykkbunnet gryte, med rapsolje og alle de tørre krydderne. Da tar du “råheten” ut av krydderne, og de får en varmere, bedre smak når du tilsetter grønnsakene. La de surre i olja i tre-fire minutter, før du har oppi finhakket løk og hvitløk, og lar det surre til løken er blank.

Kutt opp grønnsakene du har valgt ut for dagen i passende terninger, og ha det også over i gryta. La det surre til du ser at krydderne har satt seg og de begynner å falle litt sammen, da har du over vann og legger på lokk. La det småkoke til alt vannet har fordampet.

Server gjerne med en rømmeklatt eller en skje cashewkrem.