Denne ukemenyen starter midt i uka, og grunnen til det er enkel: Det er visstnok sånn at den tredje mandagen i januar er den verste dagen i hele året for oss vinterfrosne folk, og den skal brukes under pleddet, ikke i matbutikken.

Så da starter vi heller nå, på en tirsdag, som vel i praksis først får blitt onsdag, men hva spiller vel det for en rolle? Du kan spise akkurat hva du vil når du vil uansett! Tema for denne ukemenyen er varmende vintermat. Selvfølgelig. Det er tjue minus når jeg går til jobb om morgenen, der jeg vagger avgårde i et lass med ulljakker, boblejakker, termostrømpebukse og strikkelua nedi øya. Jaja. This too shall pass. I mellomtiden: God middag er på sin plass. Hvertfall for dere som har stekeovn. Det har nemlig ikke jeg for tiden.

Lasagne med linser, sopp og soltørket tomat

Dette er en umamibombe. Så mange gode smaker. Så rykende varm når den kommer ut av ovnen. Så lett å lage et lass av, slik at du kan spise det samme tre dager på rappen, om du befinner deg godt inne i en vinterdvale.

Noen retter er virkelig summen av en sesong og de råvarer den fører med seg, og denne lasagnen er definitivt en høstlasagne. Med mange kraftige smaker er dette en skikkelig husmannskostmiddag nå når gradene kryper nedover.

Rødbetesuppe

Dette har jeg ikke belegg for å si, men jeg tror det er sant: Du blir glad av å spise en så rød suppe som dette. I tillegg smaker den godt.

Har du prøvd rødbetesuppe? Det er den perfekte vintersuppa, og den smaker like mye som den er fargesterk!

Blomkålburger med chilli & mangosalsa

Disse. Altså, disse! Her er det mye god varme på gang, og igjen: Jeg tror det er viktig med sterke farger på tallerkenen nå i disse mørketider. Her får du alt. Nam.

Meksikansk schvung over disse blomkålburgerne, med sterk sriracha, masse koriander og ikke minst salt feta.

Pasta i næringsrik tomatsaus

Denne tomatsausen er gammel favoritt. Her er det masse gode grønnsaker og røde linser, men takket være oppfinnelsen stavmikser blir den bare en helt vanlig tomatsaus. Spis den med nykokt spaghetti og ristede pinjekjerner!

Snik grønnsakene inn i denne tomatsausen, som er full av godsaker som linser, gulrot, løk og paprika - men helt uten chunks!

Nybakt brød

Yes. Det er jo ingen som orker noe annet enn å være hjemme nå, så da kan du likegodt bake brød. Det lukter digg på hele kjøkkenet ditt, om ikke hele huset, og alle blir glade av nybakt brød. Spis det med grønnsakssuppe.

Har du lyst på maks energi og næring i et par brødskiver?

Linsegryte med bakt søtpotet

Linsegryte er alltid rett, men det er enda mer rett nå. Denne med bakt søtpotet og smørbønner oppi er en skikkelig mettende og smaksrik gryte, som både gjør deg mett og glad. Helt sant!

Linsegryte med søtpotet og smørbønner - Green Bonanza