Ristet brød med gode krydder på - enkelt og så godt!
Saus, dipp og topping

Kremete bønnedip med koriander og chilli

2 comments

Jeg er ekstrem tilhenger av ting som går fort, smaker godt, og gir meg dagens nødvendige dose av protein. Med andre ord: Kremete bønnedip med koriander og chilli.

Vegansk
Mengde: ca 5-6 dl ferdig dip
Arbeidstid: 3 minutter

Vi har en morsom trend her i huset. Sånn ca hver søndag når vi er hjemme står vi opp, koker kaffe, begynner å tenke at det er lurt med frokost, før en av oss konkluderer med at vi “ikke har noe frokost”. Det er selvfølgelig bare tøys og tull, men vi er så hardkoda til å se etter typiske frokostting som brød, egg, pålegg og andre klassiske frokostrettingredienser. Åh, du kjære, forhåndsprogrammerte hjerne, du går glipp av så mye! For når vi begynner å kikke litt i skap er det jo selvfølgelig masse grønnsaker, vi har både kikerter og bønner på boks til enhver tid, sannsynligvis en flaske god eplejuice stående i drikkekjøleskapet (ja, jeg innrømmer det. Vi har to kjøleskap.), og det ligger så og si alltid noe halvtørt brød av noe slag i skapet.

I denne dippen er det både smørbønner og kikerter, så sånn sett er det en slags hummus. Jeg synes de smaker nydelig sammen, og konsistensen blir bedre når du slår det sammen enn om du lager dem hver for seg. Du kan også lage denne med bare smørbønner, naturligvis. I butikken får du de ferdigkokte på boks, ofte under navnet “store hvite bønner”.

Og derfra tar det bare ti minutter til frokosten er ferdig. Lite klassisk frokost, kanskje, men like fullt frokost: Ristet lavashbrød med zaatar, friske gulrøtter i pinner og bønnedip.

Dette er selvfølgelig helt topp selv om det ikke er frokosttid. Lunsj, snacks, som tilbehør på et digg tapasbord, eller til kvelds med et glass rødvin eller en god øl. Om du skal lage full size tapas kan du for eksempel lage falafel, steke litt halloumi, eller kanskje en panne shakshuka?

Kremete bønnedip

Kremete bønnedip med koriander og chilli

1 boks kikerter
1 boks smørbønner
2 ts olivenolje
2 ss vann – muligens mer
2 ss frisk koriander
1-2 ts sriracha eller annen chillipaste – muligens mer
1-2 ss sitronsaft
1 ts sesamolje

Salt

Her er det alle muligheter for å smake seg frem, både med koriander, sriracha og sitronsaft. Skyll bønnene og kikertene godt, og bland alle ingrediensene i en blender eller matmølle. Juster konsistensen med vann, og voila! Ferdig.

2 Comments

  1. Maria

    Har du et alternativ til smørbønner da jeg ikke finner det her jeg bor?

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.