Japansk agurksalat

Jeg tipper de fleste av oss har vokst opp med agurksalat til fisk og potet. Tynne agurkskiver i en bolle med vann, sukker og eddik. Gode minner – men denne japanske varianten tar det hele til et helt nytt nivå!

Vegansk
Mengde: pr agurk
Arbeidstid: 5-10 min

Fremgangsmåten her er som alle agurksalater vi noensinne har smakt. Du har agurk i tynne skiver, og du har en blanding av smaker som skivene skal få marineres og godgjøres i. Etterpå kan du spise de som tilbehør til noe godt på tallerkenen. Disse synes jeg er spesielt gode til alt asiatisk mat, for eksempel som topping på en banh mi, ved siden av sushi, som tilskudd i en nudelsalat eller til enhver tofurett du noensinne kommer til å lage.

Disse er spesielt gode sammen med sterk mat! De blir som et kjølig lite innslag, uten at de er kjedelige av den grunn.

Lag en kald, kjølig og nydelig japansk agurksalat som tilbehør til sterk mat.

Japansk agurksalat

1 slangeagurk
1 ts salt
1 dl riseddik
1 ts soyasaus eller tamari
1 ts sesamolje
1 ss sukker
1 ts sesamfrø

Kutt agurken i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin om du har en tilgjengelig. Hvis ikke kan du også bruke en ostehøvel, da er du sikker på at alle skivene blir like tynne, og det er en god ting. Legg agurkskivene i en bolle, strø over salt, og sett det til side for å la det vanne av seg.

Etter fem-ti minutter: Ha agurken over i et dørslag, og skyll av saltet. Klem vann ut av agurkskivene med hendene, og la det stå og renne av så lenge du har tid. Jo mindre vann som er igjen i dem, jo mer smak tar de til seg.

Bland sammen alle de andre ingrediensene minus sesamfrø, og rør til sukkeret er oppløst. Når agurkskivene har fått renne av seg, bland dressingen inn i skivene, og strø sesamfrøene over.

Kan godt serveres med en gang, men blir bedre om den får stå en time eller to.

 

 

← Previous post

Next post →

3 Comments

  1. Denne passer vel til fisk også? Ser og høres skikkelig godt ut Skal garantert prøves

    • Det antar jeg at den gjør, men garantere kan jeg ikke. :)

  2. Susanne L. Olsen

    Denne passet supert til dumplings :) Takk for oppskriften!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.