I dag er det pannekakens dag, dere! Hipp hurra for pannekakene!

Det er ikke så veldig ofte jeg egentlig bryr meg om å feire de ulike matrettenes dag, for det er jo tross alt noe stort sett hver eneste dag, men pannekakene, de føler jeg har livets rett.

Hjemme hos oss er pannekaker søndagsfrokost. Det er ikke få morgener som har startet med at en av oss, stort sett meg, om jeg skal være helt ærlig, tusler ut på kjøkkenet på morgenen og begynner å røre sammen en pannekakefrokost. Mens den får svelle litt, for alle pannekakerører blir bedre av å svelle litt, skrur jeg på resten av lyset, setter på litt musikk, dekker på bordet og tenner noen lys. På det tidspunktet har stort sett Øystein også fått åpnet øynene, og begynt å lage kaffe, for det tar jo også sin tid når det er finkaffe til frokost.

Vi lager sjelden de samme pannekakene, vi varierer ettersom hva vi har i skapene og hva vi har lyst på. Her er de foreløpige pannekakeneoppskriftene fra Bonanza-søndagene:

Havrepannekaker med banan

Disse er vi veldig glad i. De er ikke veganske, men de er glutenfri, ettersom det ikke brukes noe hvetemel i det hele tatt, bare havregryn. Banan i pannekaker er en ypperlig måte å bruke opp de litt halvbrune bananene, og når de er så søte og gode som de er, trengs det ikke mye sukker heller.

Det er dags for lang søndagsfrokost, og havrepannekaker med banan er et must! Server dem med frisk frukt og ristede nøtter.

Klassiske bananpannekaker

Dette er den helt klassiske varianten av bananpannekaker, med hvetemel og brunt sukker. Med en klatt yoghurt, en håndfull granola og ditt favorittsyltetøy kan dette like gjerne være en middag som frokost, for å si det sånn!

19-bananapancakes

Bokhvetepannekaker

Bokhvete er naturlig glutenfritt, og et helt nydelig mel å lage pannekaker med. De er lette å steke tynne og fine som helt vanlige pannekaker, og får en litt nøttete smak, ettersom bokhvete faktisk er en liten nøtt.

Bokhvetepannekaker - Green Bonanza

Veganske og sukkerfri bokhvetepannekaker

Disse er også en favoritt, og fordi de lages uten egg, melk og hvitt sukker, er de både veganske, glutenfri, og sukkerfri – og allikevel smaker de altså helt himmelsk. Det er mange som sier det er vanskelig å få pannekaker til å henge sammen uten hvetemel og egg, men denne varianten er virkelig bulletproof!

Supersunne og supergode pannekaker, er det mulig? Jajamensann! Disse er både sukkerfri, glutenfri, melkefri og uten egg.

Kikertpannekaker

Dette er en mer matpannekake enn søt frokostpannekake, og om du er mer på den bølgen enn den søte, er disse definitivt for deg. Med rent kikertmel blir disse også rike på protein, og du kan spise dem med for eksempel avocado, cashewkrem, grønnsaker og urter.

Lag pannekaker av kikertmel - socca. Glutenfritt og vegansk.