Noen av mine små favoritter

Det er mye snakk om middag rundt om kring, men noen av mine favoritter er de små tingene. Om det så er en liten rett som er god til en annen større, eller om det er snacks, eller bare… liten – dette er mine favoritter!

Langtidsbakte tomater

Skal du være hjemme en hel kveld? Plukk med deg et par kurver med cherrytomater, og lag langtidsbakte tomater. Det er den beste tjenesten du kan gjøre deg selv og smaksløkene dine, for disse tomatene blir rene umamibombene. At tomat kan smake så mye uten å være ferskplukket rett fra planten lenger sør i Europa, det er magi.

Langtidsbakte tomater

Lavash og hummus

En skål med hummus, et par friske grønnsaker, og et tynt lavashbrød med olivenolje og gode urter og krydder – da er det eneste som mangler godt selskap eller en episode av favoritt-tvserien.

Ristet brød med gode krydder på - enkelt og så godt!

Chimichurri

Chimichurri er det morsomme navnet på en paste med utgangspunkt i persille og chilli, som er helt perfekt å lage hvis du har en bunt med persille, og bare trenger litt til middagen. Denne kan brukes som marinade, som topping, blandes ut med cashewkrem eller rømme, eller brukes som en hot salsa. Yum!

Sterk og deilig dipsaus av bladpersille og hvitløk

Ristede kokosflak

Oh. Hello. There. De store, gode kokosflakene får du kjøpt på helsekostbutikker og andre luksusbutikker, de er helt nydelige å riste i tørr panne. En ting er at du kan bruke det som topping på yoghurten, grøten eller salaten, noe helt annet er at du bare kan spise det som snacks.

Klar for verdens beste snacks? Kokosflak ristet i panne - all you need!

Sitrusmarinert rødløk

Den beste måten bruke rødløk på, er å skvise masse frisk sitron eller lime over den, og la den ligge og godgjøre seg i det i en halvtime-times tid mens du fikser middagen. Disse som topping på enhver burger er simpelthen hallelujastemning!

Har du lyst på en skikkelig god topping? Mariner rødløk i sitron eller lime - det blir top notch!

Chillibakte poteter med chillimajo

Confessiontime: Jeg kan spise bare dette til middag, spesielt når jeg er alene hjemme. Poteter som er sprø og saftige på samme tid, med salt og alle de gode, røde krydderne, og litt chillimajones ved siden av. Litt grønn salat, en sitronskvis, og vips – all i could ever need.

Chillibakte potetbåter med srirachamajones

Ovnsbakt asparges med feta og pistasjnøtter

Dette er faktisk en av de første oppskriftene jeg lagde og la ut på Green Bonanza, og den er fortsatt veldig god. Varme, sprø asparges med deilig, salt fetaost og sprø pistasjnøtter er en skikkelig ålreit kombinasjon, og det er godt til så mye at jeg nesten ikke vet hvor jeg skal begynne. Du kan legge det på grillen også, på et folieark eller grillpanne.

Ovnsbakt asparges med feta & pistasjnøtter

Det var noen av mine små favoritter – hva er dine?

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Kristin Kjos

    Hei igjen
    Jeg har fridag i dag til å gjøre ingenting. Hittil har jeg brukt den på bloggen din. Jeg er blodfan, definitivt.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.