Blogg, Bøkene

En liten oppdatering på bokprosjektet

3 comments

Jeg har litt, eller ganske, dårlig samvittighet for at det ikke er mer aktivitet på bloggen for tiden, selv om forklaringen jo er helt logisk: Jeg holder på å skrive bok.

Det er veldig uvant å ikke ha tid til å opprettholde den vanlige rytmen min, verken når det gjelder å lage maten hjemme, eller å skrive om den og legge det ut her på bloggen. Det er jo sånn at jeg lager mat som skal spises og blogges, ikke omvendt, at jeg lager mat for å blogge det. Og nå, mens jeg er i innspurten av boka samtidig som jeg har min fantastiske day time job, er det stort sett Øystein som lager middag hjemme. Om det i det hele tatt blir middag, det har blitt endel raske løsninger i det siste. Det er uvant!

Jeg har en avtale med min redaktør i Cappelen Damm om å levere manus til henne 1. mars. Det er bare en drøy uke til, og selv om jeg er på god fart kjenner jeg jo på at det nærmer seg. Boka kommer til å handle om mer enn bare oppskrifter, og det er viktig for meg at det blir en bok som dere har lyst til å faktisk lese, ikke bare hente oppskrifter fra. Jeg er jo vant til å skrive, det har jeg gjort “alltid”, og jeg jobber jo også med innhold og kommunikasjon i jobben min, så selve skrivingen går heldigvis fint. Det er mer uvant å gjøre dette alene, jeg både trives med og er vant til å jobbe tett sammen med andre. Det blir både fint og litt skummelt å levere fra meg manus til Bente, med andre ord.

Samtidig planlegger jeg jo alt annet som også har med boken å gjøre. Bente er en flott redaktør, hun stoler på meg og konseptet mitt, er en kjempefin sparringspartner, og har funnet en designer hos Cappelen som jeg skal få jobbe sammen med, som jeg også trives veldig godt sammen med, og gleder meg til å starte samarbeidet med. Fotografen har jeg fått velge selv, og skal jobbe sammen med den skikkelig sjarmerende Josefin Linder, som er en del av  fotokollektivet Sporenstrek. Vi har allerede hatt flere arbeidsmøter, og jeg er utrolig fascinert av hennes blikk, tanker og smarte løsninger. Bildene skal vi ta i begynnelsen av april, det blir utrolig gøy – og ikke minst hektisk!

Jeg har også innsett at jeg synes det er mer inspirerende å lage mat enn å skrive om mat, så når jeg har litt tunge skrivedager legger jeg fra meg mac, innholdsfortegnelser og oppskrifter, og tar en skikkelig kjøkkenrunde, hvor jeg lager både det ene og det andre og det tredje, og før jeg vet ordet av det er skriveinspirasjonen tilbake.

Jeg lover å avsløre litt mer om selve boken etterhvert, men den kommer jo ikke ut før i september, så det er god tid til å holde på noen hemmeligheter enda, er det ikke?

Om du synes det er spennende å følge med på bokprosjektet kan du jo også følge meg på snap (greenbonanza), hvor jeg stadig vekk sier litt, eller mye, om bokprosjektet.

PS. Bildet er av en thaisalat med avocado, mango og kokoscurrydressing.

3 Comments

  1. Pingback: Late night smoothie prep • Green Bonanza

  2. Pingback: Matfotografering på kjøkkenet -

  3. Pingback: Sniktitt på og forhåndsbestilling av boka mi: Grønn Bonanza! • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.