De beste smoothiene er de man ikke helt vet om er smoothie eller milkshake.
Drikke

Hasselnøttmelk- og kaffesmoothie. Eller milkshake.

8 comments

Denne ble laget til frokost, og jeg brukte ca halve veien til jobb på  å lure på om det egentlig er en smoothie, eller en milkshake. Eller på hva som er forskjellen mellom en smoothie og en milkshake når begge deler lages med plantemelk.

Vegansk
Mengde: ca 5 dl ferdig smoothie
Arbeidstid: 2 minutter

Jeg ble egentlig ikke så veldig mye klokere på noen av delene, utover at det ikke er så veldig viktig hva man kaller det, når det er skikkelig godt. Jeg våknet nemlig av meg selv før vekkeklokka, og ble liggende og google smoothieoppskrifter, for vi hadde ikke allverdens av frukt, bare masse jordbær, og jeg er, når sant skal sies, ikke veldig glad i jordbær på noen annen måte enn når de spises som de er.

Det verste er at jeg ikke finner igjen siden hvor jeg leste om dette med kaffe i frokostsmoothien, for den vil jeg lese mer på. Jeg lover å si fra når jeg finner den igjen, men det var altså slik at det var en småbarnsmor som var så trøtt en morgen at hun bare fylte opp smoothien med kaffe – og så ble det skikkelig godt. Bra tenkt, tenkte jeg, og prøvde det samme. Og hun hadde rett, det var skikkelig godt, til tross for en litt off kombinasjon.

Hør bare på dette. Banan. Avocado. Hasselnøttmelk. Daddelsirup. Vanilje. Kaffe. Himla godt, ble det! Jeg brukte både både frossen banan og frossen avocado, så den ble veldig milkshake i konsistensen, og det var bare godt. Jeg tar gjerne en til dessert også, jeg.

Jeg lager hasselnøttmelken min selv, med samme fremgangsmåte som på mandelmelken. Det er enkelt, det sparer deg for penger, og du slipper at det er noe annet enn hasselnøtter i hasselnøttmelken. Om du ikke har hasselnøtt kan du bruke annen plantemelk, men jeg anbefaler å bruke en nøttemelk – det er veldig, veldig godt!

De beste smoothiene er de man ikke helt vet om er smoothie eller milkshake.

Hasselnøtt- og kaffesmoothie

1 frossen banan
1 avocado, gjerne frossen
3 dl hasselnøttmelk eller annen nøttemelk
1-2 ss daddelsirup, evt 4-5 dadler uten sten
1/4 ts vaniljepulver (i ren form, ikke vaniljesukker)
2 dl sterk kaffe

Kjør alle ingrediensene i en blender til de har en jevn konsistens. Jeg brukte varm kaffe fordi både bananen og avocadoen var frossen, om du har bare frossen banan og fersk avocado, ville jeg latt kaffen avkjøle seg ørlite. Kakaonibs er godt på toppen!

 

 

8 Comments

 1. Hvis vi begge hadde vært single tjueåringer, ville jeg definitivt forsøkt å lure meg inn i kollektivet ditt som en medboer. Nå skal jeg lage Mee Goreng for andre gang denne uka.

 2. Hei! Først av alt – tusen takk for en superinspirerende blogg! Ser alltid hit for oppskrifter når jeg vil lære noe nytt, eller ikke vet helt hva jeg skal lage. Og ofte med både suksess – og et smil rundt munnen.

  I dag har jeg lyst til å prøve meg på denne smoothien. Er det noe jeg kan bruke istedenfor dadler/daddelsirup? :)

  • Hei! Så hyggelig å høre, det ble jeg glad for :) du kan bruke alt som tilfører sødme. :)

 3. Inger

  Åh, denne! Kaffemandelmilkshake! Og så smart å bruke avocado i. Supergod. Takk!

  • Nå minna du meg på denne – takk selv!

  • Jeg har helt dilla på denne om dagen, men i dag hadde jeg ikke banan, så jeg brukte frossen blomkål (og litt frossen spinat) i stedet for banan, hå hå, det ble faktisk skikkelig godt det også!
   Jeg ville aldri klart å gjette at det var blomkål og spinat oppi der.

  • Kult! Blomkål er overraskende bra i smoothie :)

 4. Bjørg Helene Haga

  Forbehandling av hasselnøtter i varm ovn, slik at skaller slipper lett. og kan fjernes?

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.