Stekte nudler med sticky saus - ferdig på ti minutter!
Middag

Stekte nudler med hvitløk, vårløk og sesamfrø

4 comments

Denne posten burde egentlig hete restenudler, for det er akkurat det det er. Restenudler. Og de skal man ikke kimse av.

Vegansk
1-2 porsjoner
Arbeidstid: 10 min

Jeg har ofte en ambisjon om at når jeg først koker ris, quinoa, bulgur eller pasta, koker jeg en ekstra porsjon slik at jeg har rask og enkel lunsj eller middag dagen etterpå. Det som derimot ofte skjer, er at jeg står der og lurer på hva jeg skal gjøre med det som er til overs… Det er jo ikke alltid sånn at man har lyst på det samme to dager på rad, og da er det bare å finne på noe med det som må brukes opp!

I dette tilfellet hadde jeg igjen (ris)nudler fra jeg hadde laget ferske vårruller, og grunnen til at jeg hadde igjen så mye, var fordi jeg glemte å ha risnudlene inni vårrullene. Det er visst ikke slik at hjernen alltid er helt skrudd på, selv om jeg tror det selv. Og å pakke opp igjen ferske vårruller, det har ingen noensinne sagt at er en god ide, så jeg la nudlene i en boks i kjøleskapet. Og glemte dem. Helt til kvelden etter, når jeg kom på at de var der, og at de måtte brukes. Restenudler til kveldsmat med andre ord!

Jeg ville ha noe enkelt, og jeg ville ha noe kjapt. Jeg elsker stekte nudler, men jeg orket ikke begynne med tofu, masse grønnsaker og smarte sauser. Jeg ville ha noe enkelt! Som tenkt, så gjort. Heldigvis ble det skikkelig godt, så dette ble faste restenudler fra den gang. På bildet er de laget med vanlige hvetenudler, det fungerer også helt utmerket.

Stekte nudler med sticky saus - ferdig på ti minutter!

Stekte nudler med hvitløk, vårløk og sesam

1-2 porsjon nudler klar til bruk
3-4 vårløk
2-3 hvitløksfedd
1 ss peanøttolje
2 ss kokosblomstsukker (eller 1 ss brunt sukker)
3 ss soyasaus eller tamari
0,5 ss riseddik
0,5 ss sriracha eller chilliolje
0,5 ss sesamolje (toasted)

Ristede sesamfrø
Lime

Om du ikke har ferdigbehandla nudler, kan du lett lage dem. Hvis du bruker risnudler: Kok opp vann, og legg nudlene i en bolle med det varme vannet. De skal ikke koke, de skal bare ligge der til de er al dente. Skyll dem deretter i kaldt vann, og rør inn noen dråper sesamolje. Om du bruker vanlige hvetenudler, skal de koke til de er al dente.

Varm opp peanøtt- eller nøytral olje i en stekepanne, og snitt vårløkene tynt. Spar litt til garnityr, og ha resten i panna. Finhakk hvitløksfeddene, og ha de også over i panna på medium varme. Når løkblandingen begynner å bli mør, ha over kokosblomstsukkeret. La det karamellisere seg med løkblandingen, samtidig som du rører godt.

Bland soya, sesamolje, riseddik og sriracha i en liten bolle, og ha det over i panna når sukkeret er smeltet inn med løken. Rør godt så du får en jevn saus, og ha deretter over nudlene. Skru opp varmen, og rør godt mens nudlene blir sticky av sausen.

Ha herligheten over i en bolle, strø over ristede sesamfrø, resten av vårløken og en god skvis limesaus.

Stekte nudler med sticky saus - ferdig på ti minutter!

4 Comments

  1. Pingback: Umami - hva er det, sånn egentlig? • Green Bonanza

  2. Pingback: En oppskrift for å lage middag uten oppskrift • Green Bonanza

  3. eee222

    Hvilket merke er det på nudlene? Så skikkelig gode ut!

    • Hei! Det er ferske udonnudler på bildet, kjøpt på a-marked, tror jeg. De er tykke og gode :)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.