Den beste pizzaen har hjemmelaget tomatsaus, sauterte grønnsaker og prikken over i'en: Topping!
Middag

Pizza med tomatsaus, sauterte grønnsaker, oliven og oregano

1 comment

Den helt perfekte pizzaen kommer du minst venter det. Når du bare har raska sammen med deg noe som kanskje kan bli et ålreit fyll fra butikken, og heller gjør deg litt ekstra flid med finishen. Da kommer den helt perfekte pizzaen.

Vegansk
2 porsjonspizzaer
30 min + deig

Det var manko på pizza ganske lenge her hjemme hos oss tidligere i vinter, da vi var komfyrløse ørlite for lenge. Det gikk forsåvidt helt fint å lage mesteparten av maten oppå stekeovnen istedet for inni, men når vi fikk byttet den ut var det pizza som sto øverst på ønskelista. Tynn pizza, sprø bunn med luftbobler inni, og et skikkelig luksusfyll på toppen. Yum.

Mitt beste og lengst brukte triks når det kommer til grønnsaker på pizza, er å sautere de først. Altså la de steke en liten stund med noen dråper olje i en panne, for deretter å røre inn et utvalgt krydder, og montere det hele på pizzadeigen. Rå grønnsaker rett på pizzaen, spesielt hvis du har flere av dem, kan fort bli veldig soggy. Og er det noe du ikke vil ha, er det soggy pizza. Herregud, det er skuffende greier, det. Blaut pizza! Nei takk.

Den beste pizzaen har hjemmelaget tomatsaus, sauterte grønnsaker og prikken over i'en: Topping!

Det høres kanskje omstendelig ut, men når du først skal kutte alt som skal på, kan du like godt ta det en runde via panna. Mens grønnsak nummer en sauteres kutter du grønnsak nummer to, mens den sauteres kutter du grønnsak nummer tre, og sånn holder du frem til det du vil ha på både er ferdig kutta og ferdig sautert. På denne pizzaen er det gul løk, aromasopp, bakt paprika og tomater som er de utvalgte grønnsakene, oppå en porsjon av den hjemmebakte tomatsausen. Det var det som skulle til for at jeg synes tomatsauspizza er noe godt, men om du er hakket mindre kresen enn meg på tomatsaus, tipper jeg at du klarer deg med en helt vanlig variant, som ikke tar fem timer å lage (når dt er sagt – det er utrolig digg å ha glass med ferdig tomatsaus i fryseren)!

På toppen av de sauterte grønnsakene er where the magic happens. Jeg synes pizza er best med lite eller ingen ost, da kommer alle de gode smakene fra grønnsakene til sin rett, og når du har sautert dem, smaker de enda mer. Her er det både Not Parmesan (det anbefales sterkt å ha et glass stående), kalamataoliven, pinjekjerner og frisk oregano. Igjen: Yum.

Den beste pizzaen har hjemmelaget tomatsaus, sauterte grønnsaker og prikken over i'en: Topping!

Pizza med tomatsaus og sauterte grønnsaker

2 emner pizzadeig
2 dl tomatsaus (langtids eller korttids)
1-2 ss Not Parmesan

1 gul løk
5-6 aromasopp
2 bakte paprika på glass
8-10 cherrytomater
1-2 ss pinjekjerner
6-8 kalamataoliven
Frisk oregano

Oliven- eller rapsolje
Salt og pepper
Evt chilliflak

Start med å sette deigen, og lage (eller tine) tomatsaus. La ovnen varmes opp så varmt som ovnen din går, og la den gjerne stå på full guffe mens du ordner fyllet. Jo varmere, jo bedre. La bakebrettet stå inni mens ovnen blir varm.

Snitt løken i tynne skiver, og la den surre på medium varme med noen dråper olje og en klype salt. Mens den surrer, kutter du opp aromasopp i båter eller skiver. Når løken er gylden, flytt den over til en tallerken, ha noen nye dråper olje oppi panna sammen med aromasoppen. La den surre til den er gylden i kantene, og kvern frisk pepper over den. Ha den over på tallerkenen sammen med løken. Snitt de bakte paprikaene på langs, og ha de oppi panna sammen med noen dråper olje, og en klype chilliflak. Ha også de over på tallerkenen. Snitt tomatene i to på langs,og la de surre raskt i panna sammen med en klype salt.

Da er du ferdig med fyllet. Lag/finn frem Not Parmesan og resten av toppingen, del gjerne olivenene i mindre biter. Kjevle ut to porsjonspizzaer på bakepapir. Ha på tomatsaus og grønnsaker, og deretter Not Parmesan, oliven, pinjekjerner og frisk oregano.

Ta bakebrettet ut av ovnen, og dra bakepapiret med pizzaene over på bakebrettet. Stek pizzaene nederst i ovnen til de er gyldne i kantene og sprø i bunnen.

Den beste pizzaen har hjemmelaget tomatsaus, sauterte grønnsaker og prikken over i'en: Topping!

 

One Comment

  1. Pingback: Topp 25 på World Vegan Day • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.