Krydderbakte søtpoteter med guacamole og frisk salat

Jeg elsker søtpotet! Den smaker så mye mer enn sitt familiemedlem poteta, og den får en så himla digg konsistens når den blir bakt i ovnen. Med min favorittkryddertrio på toppen blir dette en smaskens middag, som stort sett lager seg selv.

Vegansk
Mengde: 2 porsjoner
Tid: 30 min

Mens bakt potet er et evighetsprosjekt, er bakt søtpotet ikke det i det hele tatt. Med mye lavere stivelsesnivå og konsistens tar søtpoteten overraskende kort tid å bake i ovnen, og ved å dele den i to eller fire, eller mer for den saks skyld, oppnår du to fantastiske ting: Kortere steketid og mer stekeflate, som igjen betyr mer snasent krydder på.

Dette er ikke første gangen jeg snakker om denne kryddertrioen i forbindelse med søtpotet, det gjør jeg både når jeg snakker om chilli sin carne og når jeg snakker om enchiladas, og helt sikkert flere ganger også. Her er latskapen nesten dratt til det ytterste, for her det bare snakk om bakt søtpotet, og ikke noe annet som må lages på ovnen i det hele tatt. Kun søtpotet, salt, spisskummin, kanel og cayennepepper. Alt som trengs for en fantastisk søtpotet.

For de dagene du har lyst på noe skikkelig digg uten å bruke lang tid på det.

Å sette søtpoteten i ovnen tar knappe to minutter, og mens den bakes, gjerne på varmluft, bruker vi tiden godt. Vi lager guacamole (og med vi mener jeg Øystein), og vi prøvde også noe nytt denne gangen som ble veldig vellykket: En crunchy valnøtt-topping med smak av både salt, sterkt og røkt. Og med vi mener jeg vel igrunn meg selv, men det ble godt! Sammen med litt salat, agurk, tomat, nachochips og en god skvis lime blir dette en ny hverdagsfavoritt.

En vri kan være å servere denne i wrap, eller som del av et større tacobord. Eller kanskje til tacosuppe?

For de dagene du har lyst på noe skikkelig digg uten å bruke lang tid på det.

Krydderbakte søtpoteter med guacamole og frisk salat

2 søtpoteter
1 ss olivenolje
1 ts salt
1 ts kanel
1 ts spisskummin
1 ts cayennepepper eller chilli

1 avocado
1/2 rødløk
1/2 lime, saft
1 hvitløksfedd
Frisk koriander
Salt

Salat
Agurk
Tomat
Crunchy valnøttopping

Sett ovnen på 200 grader, gjerne varmluft. Vask potetene godt, da trenger du ikke skrelle dem, del dem i fire store båter og legg de i i en ildfast form. Risle over olivenolje og strø over kryddere, og sett herligheten i ovnen.

Lag guacamole i en bolle med en gaffel – finhakk rødløk og hvitløk, og mos det sammen med avocado, koriander, lime og salt, og smak deg frem så den blir akkurat sånn du vil ha den.

Dander en tallerken med salat, og lag eventuelt nøttetoppingen mens potetene gjør seg gjennombakte i ovnen. Sjekk med en skarp kniv, de blir helt myke når de er ferdige.

For de dagene du har lyst på noe skikkelig digg uten å bruke lang tid på det.

← Previous post

Next post →

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.