All taco trenger en perfekt topping.
Saus, dipp og topping

Salt, røkt, sterk og sprø valnøttblanding

6 comments

Alltid på jakt etter den neste beste toppingen til nachos og tacoen! Denne lille, men herlige, saken er det lille som skal til for å gjøre en helt ok tacosalat til en skikkelig, skikkelig digg middag.

Vegansk
Mengde: 2-4 porsjoner
Arbeidstid: 10-12 minutter

Jeg er veldig glad i enkle hverdagsmiddager, samtidig som jeg gjerne vil at de skal være raske og enkle å lage. Meksikanske, eller semi-meksikanske, middager blir det derfor en god del av hjemme hos oss. Det går fort, enda fortere når begge er i sving på kjøkkenet, og det er en fin måte å bruke opp de siste restene av salater, tomat, agurk, rødløk, avocado, lime og andre ting vi har en tendens til å ha liggende. For ikke å snakke om koriander!

Denne torsdagen hadde jeg så lyst på krydderbakte søtpoteter, og som tenkt så gjort. Men det manglet noe! Søtpotetene sto i ovnen, Øystein lagde guacamole.. Jeg hadde lyst på noe som var litt crunchy, fullt av smak, gjerne både sterkt og litt røkt. Litt chipotle-ish, uten at jeg hadde chipotle. Whats a girl supposed to do?

Vel. Hun åpner skapet sitt og ser hva som finnes i noen av de utallige krukkene som står der. Der står det alltid nøtter, og denne gangen føltes det riktig med valnøtter, det har jeg tross alt med hell brukt i tacosammenheng tidligere, men da samme med grønne linser. Valnøtter er perfekt til den crunchen som gjør alt så mye bedre, i tillegg til at det er bra med riktig fett og proteiner i middagen. I tillegg fant jeg frem soltørket tomat (masse umami!), frisk koriander, litt krydder, agavesirup og røykessens, liquid smoke.

Om du ikke har liquid smoke, altså flytende røyk på flaske, kan du bruke røkt paprikakrydder istedet, eller litt røkt salt. Det går også helt fint an å droppe det helt om du ikke har, eller ikke liker den røkte smaken.

All taco trenger en perfekt topping.

Salt, røkt, sterk og sprø valnøttblanding

2 dl usaltet valnøtter
1 dl soltørkede tomater (ikke i olje)
2-3 hvitløksfedd
1-2 ss finhakket frisk koriander
1 ts spisskummin
1/2 ts cayennepepper eller chillipulver
1 ts agavesirup (evt honning)
1 ss soyasaus
1/4 ts (eller mindre) røykessens

Rist valnøttene i tørr panne til de er varme og lett gyldne.

Finhakk i mellomtiden koriander og hvitløk (bruk gjerne en rasp), og rør det sammen med cayenne, spisskummin, agave, soya og røykessens. Smak deg gjerne frem med sistnevnte, den setter mye smak.

Kjør nøttene sammen med soltørkede tomater (kutt de gjerne litt opp først) i en blender eller matmølle, til du har en grovkornet masse. Ha krydderblandingen over, og kjør det et par pulseringer til alt har blandet seg.

Voila!

6 Comments

  1. Ah, elsker når du trikser med ulike nøtter ! <3 Er dette sånn som holder seg i måneder i kjøkkenskapet ? :)

  2. Det må jo være perfekt til kveldsnachos! Henger meg på kommentar over her jeg, har du noen taker om hvor lenge det holder seg? Og om det da blir kjøleskap eller kjøkkenskap? :)

    • Jeg har den i kjøleskapet, omtrent en ukes tid, tenker jeg. Mine har ikke vart så lenge enda.. :)

  3. Pingback: Topp 25 på World Vegan Day • Green Bonanza

  4. Iselin

    Jeg må nesten kåre dette til noe av det beste jeg har smakt ❤

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.