Spiller ingen rolle om du kaller det kakao eller milkshake - denne med kakao og peanøtt er knallgod!
Drikke

Er det en smoothie, eller er det en milkshake? Den smaker hvertfall kakao og peanøtt!

1 comment

Hvor går egentlig grensa mellom smoothie og milkshake? Må det være frukt for at det skal være en smoothie, og må det være melk eller is for at det skal være milkshake? Så mange spørsmål – og så enkelt svar: Det spelar ingen roll.

I dag er det søndag, vi kom hjem fra påskefjellet i går kveld, og planen for dagen i dag er den samme som de foregående og de kommende dagene: Bokprosjektet. Jeg håper dere har tålmodighet med meg nå i bokinnspurten, det blir jo ikke like mange nye oppskrifter på bloggen som det pleier. Jeg skal innrømme at jeg savner litt å bruke tid på å utvikle oppskrifter fremfor å finpusse på de eksisterende, men det kommer til å være verdt det når jeg kan stå der med boka i hånda en gang utpå høsten.

Frem til den tid, og nå i innspurten, blir det mye smoothie til frokost. I dag var det ganske tomt i både kjøleskap og fryser, det eneste jeg egentlig fant var de millionene med bananer som Øystein reddet fra å bli kastet i går, når vi stoppet på en Coop Obs på veien hjem, og løp gjennom der de ti minuttene vi hadde på oss før de skulle stenge. Han sørger alltid for at vi har frosne bananer i fryseren, og da går jo smoothien som smurt. Eller er det egentlig en milkshake? Samme kan det være – knallgod er den, og det er trossalt påskesøndag. Da er det vel greit med milkshake til frokost?

Spiller ingen rolle om du kaller det kakao eller milkshake - denne med kakao og peanøtt er knallgod!

Smoothiemilkshake med kakao og peanøttsmør

1 frossen banan i biter
2-2,5 dl usøtet soyamelk
2 ts rent kakaopulver
2 ts peanøttsmør
2 ts daddelsirup eller 2 ferske dadler (uten sten!)

You know what to do – kjør alt til en deilig smoothie/milkshake/smoothiemilkshake i blenderen din! Juster konsistensen med soyamelk. Om du har søtet soyamelk kan du justere mengden daddelsirup/dadler. Du kan også bruke annet søtningsmiddel, smak deg frem.

One Comment

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.