Ovnsbakte poteter og sitron med dill

En ting er å skvise litt sitron over potetene sånn på tampen av baketiden, men hva skjer når hele sitronen får bake i ovn sammen med potetene? Magic, I tell you. Det er det som skjer.

Vegansk
Arbeidstid: 10 min + baketid

Jeg er glad i poteter. Det har vi vel etablert for lenge siden, men jeg er virkelig glad i poteter. De er undervurdert. Og vi må slutte å koke dem.

Ok, da fikk jeg sagt det som alltid må sies når jeg snakker om poteter. Denne gangen har jeg nemlig bakt potetene i tykke skiver sammen med tynnere skiver av sitron, og etterpå har jeg tatt på et lite lass med dill. Jeg liker dill. Og dill, sitron og potet, det blir litt sånn den hellige treenighet, om det er lov å si.

For her blir det ikke sånn at potetene har et lite hint av sitron. Nei, potetene smaker sitron. Ja, de smaker sitron. På den gode måten. For når sitronen får bake i ovnen sammen med potetene, så skjer det jo nemlig noe med sitronen også, og det som skjer at det blir helt koko-godt. Sitronskivene i seg selv krymper sammen og forsvinner nesten, det blir bare igjen litt skall i forma, og resten av sitronen har trukket inn i potetskivene. Halleluja, det er alt jeg har å si til det.

bakte poteter og sitron med dill

Ovnsbakte poteter og sitron med dill

0,5 kilo hvite poteter
1 sitron
4 hvitløksfedd
1 ss olivenolje
1 ts godt salt
1 ts nykvernet pepper
2-3 ss finhakket dill

Vask potetene og sitronen godt. Kutt potetene i skiver på ca 0,5 cm, og sitronene halvparten av det igjen. Legg dem utover i en ildfast form sammen med hvitløksfedd, og bland inn olivenolje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i ca 20 minutter, til de er gyldne på alle kanter. Bland inn frisk dill til slutt.

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. OMG! Dette skal jeg ha til helgen!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.