Det er mulig at steamed bun med hoisin-tofu er noe av det peneste du kan spise.
Middag, Tofu

Steamed bun med hoisin-tofu

Nivå Enkel 9 comments

Altså. Om du ikke har smakt steamed bun, som det ikke engang finnes et godt nok ord for på norsk sånn at jeg må skrive steamed bun, er det på tide. På tide! Denne varianten med hoisin-tofu er både enkel og skikkelig digg.

Vegansk
Mengde: 2 porsjoner
Arbeidstid: 20-30 min

Før vi gjør noe mer: La oss bare se på dem én gang til.

Det er mulig at steamed bun med hoisin-tofu er noe av det peneste du kan spise.

FIN, eller?!

Jeg husker ikke helt første gangen jeg spiste buns, men jeg tror det var den perioden jeg bodde i Berlin. Fortsatt er det sånn at jeg ikke helt skjønner hvorfor dette er så himla digg, og det er jo de rettene som er de beste. Når det bare er sånn. Og disse, de bare er sånn.

Steamed bun er, som ordene forteller deg, dampet brød. Det høres jo ganske rart ut, men dette er altså lys deig som blir dampet, og på den måten både hever, blir stekt, og blir til nettopp steamed buns. Det går an å lage dem selv, men jeg skal være den første til å innrømme at jeg kjøper disse frosne. Da er det jo slik at å lage disse tar ganske så kort tid, nemlig! Jeg kjøper mine i frysedisken på a-marked.

Det er mulig at steamed bun med hoisin-tofu er noe av det peneste du kan spise.

Over til tofuen. Hoisin er ganske tykk og smakssterk saus som har sin opprinnelse fra Kina. Den er mørk i fargen, og på en måte både salt og søt i smaken. Igjen – du kan lage hoisin selv, men det har jeg forstått er en jobb over flere dager, og det er vitterlig ingenting galt med å bruke den på flaske. Akkurat som sriracha på flaske, ikke sant?

Jeg lar tofuen marineres en stund her før jeg steker den sammen med all marinaden. Det går ganske fort, og de kan putre i panna mens bunsa dampes. Tofuen blir skikkelig deilig og glasert. Jeg damper buns i en slik bambuskurv, men alle slags dampløsninger fungerer, så lenge du har et lokk på toppen. I tillegg til tofuen fyller jeg mine med rødløk som er kjapt syltet, frisk agurk, sesamfrø og en knert majones.

SAMSUNG CSC

Steamed bun med hoisin-tofu

4 buns
200 gram rå tofu
8 tykke skiver frisk agurk
Rødløk, enten naturell, syltet eller sitronmarinert
Koriander
Sesamfrø
Evt majones

Hoisinmarinade
3 ss hoisinsaus
2 ss soyasaus
1 ts sesamolje
1 ts eplecidereddik
1 ts agavenektar
1 ts sriracha
1 ts peanøttolje

Start med å lage marinaden, og kutte tofuen i fire like store og tykke skiver. Legg tofuen i marinaden, og gjør klar rødløken før du begynner på buns.

For å dampe buns, kok opp vann i en kjele med dampenhet over. Legg bunsa på et bakepapir, og la de dampe i 8-12 minutter til de er helt varme og myke når du tar borti dem. Ikke ta av lokket før du skal montere.

Varm opp litt olje i en stekepanne, og stek tofuskivene gyldne. Hell deretter over resten av marinaden, og den trekke inn i skivene.

Legg på rødløk, agurk, evt majones, tofu og koriander, og strø sesamfrø over til slutt.

Det er mulig at steamed bun med hoisin-tofu er noe av det peneste du kan spise.

9 Comments

 1. Det ser helt fantastisk ut, såå fristende :D

 2. Pingback: 10 favoritter: Oppskrifter med tofu • Green Bonanza

 3. Pingback: Topp 25 på World Vegan Day • Green Bonanza

 4. Marita

  Har du en oppskrift på bunsa?

  • Disse er kjøpt, så nei, foreløpig ikke – dessverre! Det står på planen :)

 5. Har laget disse en gang, og de var kjempegode!! Takk for oppskrift!
  Vi skal invitere til middag i helga, og da skal jeg servere steamed buns etter denne oppskriften til forrett. Virkelig verd å prøve!

  • så kult å høre! Nå minnet du meg på at denne oppskriften finnes, så jeg tror jeg må lage dem selv snart også :)

 6. Kristina Olsen

  Hei!
  Hvor kjøper du ferdiglagde fryste buns i Oslo?

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.