Er det sommer? Ja! Er det salat? Ja! Har den avocado og cashew? Ja!
Salat

Avocado- og cashewsalat

2 comments

De beste salatene er de som har minimalt eller ingenting av grønn salat-salat i seg. I denne er det derfor masse gode grønnsaker, avocado og oliven, og cashewnøtter som stekes i panne så de blir skikkelig crunchy og gode i smaken.

Vegansk
Mengde: 2-4 porsjoner
Arbeidstid: 10-15 min

Det er endelig sommer, eller hur? Og hva hører sommeren til? Salater! Endelig begynner det å komme grønnsaker som faktisk smaker noe annet enn et hint av noe, og de grønnsakene, de skal virkelig få skinne de neste månedene. Her skal ingenting kokes i timesvis før til høsten igjen, for å si det sånn!

Her er det fritt frem for å bruke det du har og det du liker, men jeg synes denne kombinasjonen er skikkelig god. Her er det agurk hvor den våte midtdelen skrapes vekk først, små tomater med all den smaken det går an å putte inn i små tomater, kalamataoliven med masse umami, frisk rødløk i syltynne skiver, frisk sitron skviset over sammen med litt god olivenolje, og et par perfekte avocadoer og rå cashewnøtter som tørrstekes i panne. Litt salt og pepper på toppen da, og du er good to go!

Dette er en sånn type salat som jeg mener passer til alt. Grillmat, burger, pølse, bullar, toast, pasta (med litt kald pasta oppi her har du jo en pastasalat på null komma niks!) – you get my point. Den er også kjempegod med en dressing eller topping av noe slag – pesto, hvitløk, aioli, sennep… Alt kler den smukke, vet du.

Avocado- og cashewsalat

1/2 agurk
10 knallrøde plommecherrytomater
1/2 rødløk
2 avocado
10 kalamataoliven
2 dl rå, usaltet cashewnøtter
1/2 sitron, presset
Olivenolje
Salt og pepper

Start med cashewnøttene. Ha dem i en tørr panne, og sett på medium/høy varme. De skal bli gyldne, nesten mørke. Det tar kanskje 10 minutter, pass på at de ikke svir seg. Rist på panna ofte.

I mellomtiden vaskes tomat og agurk. Agurk deles i to på langs, den vannete kjernen skrapes ut, og deretter kuttes den i halvmåner. Tomatene deles i to på langs, kalamataoliven likeså. Del avocadoene i to – om de er perfekt modne kan du skrelle av skallet for hånd, og deretter kutte dem i terninger. Hvis ikke får du gjøre som best du kan for få terninger ut av dem. Rødløken snittes i tynne skiver.

Bland alle grønnsakene forsiktig sammen med cashewnøttene, risle over olivenolje og sitronsaft, dryss over litt salt og pepper.

2 Comments

  1. Beste kombinasjonene. Ca. sånn min go-to salat er!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.