Urter er digg til så mangt, inkludert saus. Og da mener jeg ikke i saus, men som saus!

Jeg elsker å bruke friske urter, men det er ikke alltid jeg vet hva jeg skal bruke planta til før den takker for seg, og å holde butikkurter levende på benken.. Vel, jeg vet at det går an, men jeg får det ikke til. De har derfor en ganske kort levetid her hos meg, og jeg vil alltid få til å bruke opp hele før det er for sent, for som dere vet – jeg liker ikke å kaste ting.

Fra før har jeg snakket om å tørke urter, og jeg har snakket om å fryse urter. Jeg har vel faktisk også snakket om urtesalt, mer spesifikt ramsløksalt, selvom urtesalt kan lages av flere urter enn ramsløk.

Det kan diskuteres om dette er en pesto eller en saus, men jeg synes pesto er så begrensende når det kommer til bruk. Dessuten er en tradisjonell pesto ganske fast i konsistensen, mens denne er flytende. Det er trossalt en saus. Ingrediensene derimot, de er ganske like; hvitløk, pinjekjerner, parmesan. Sånne ting. Gode ting.

Persille- og myntesaus

1 stor neve bladpersille
1 mindre neve mynteblader
1-2 hvitløksfedd
1-2 ss pinjekjerner
1-2 ss revet parmesan
2-4 ss olivenolje
2-4 ss vann
Salt og pepper

Dette er (mildt sagt) ca-beregninger. Bruk det du har, det du liker, lag den så fast eller flytende som du vil ha den, med ost eller uten ost, med pinje eller uten pinje. Bruk den på omtrent alt, for eksempel panert halloumi med avocado- og cashewsalat.SAMSUNG CSC