Salat med tofu, grapefrukt, avocado og masse deilig sesam-smak
Salat, Tofu

Salat med avocado, grapefrukt og sesamfrø

1 comment

Det er fortsatt sommer. Eller, det er vel ikke helt sant, men det nærmer seg sommer, og det betyr at det er fortsatt salat på agendaen. Og det er fortsatt frukt i den.

Vegansk
Mengde: 2 porsjoner
Arbeidstid: 10 min

Det går mye i salater hjemme hos oss for tiden, det har dere sikkert fått med dere forlengst, og ofte er det litt sånn heisann sveisann, dette ble visst middagen i dag. Ingen egentlig plan, ingen egentlig ide, bare hva har vi, hva har vi lyst på, er det godt sammen? Gode ting er jo somregel godt sammen, er kjøkkenlogikken hjemme hos oss for tiden. Og enn så lenge stemmer det ganske så bra, altså.

Dette er en superenkel salat. Så enkelt at det er tullete. Men så godt at det er helt koko. Med bare noen få, enkle ingredienser blir dette en smakskombinasjon som sier bambambam!, og det er jo på grunn av grapefrukten. Grapefrukt smaker himla mye, og det er kanskje uvant å bruke den i mat, men sammen med rene, gode smaker som avocado, grønn salat og agurk, og en enkel dressing av tahini og ekstra sesamfrø på toppen.. Ja, da er det kort vei til digg salat til middag, altså. Med bakte tofuterninger er det også et proteinrikt måltid, så ingen trenger å komme her og si at salat ikke er middag. Ok? Ok.

Salat med tofu, grapefrukt, avocado og masse deilig sesam-smak

Salat med avocado, grapefrukt og sesamfrø

400 gram naturell tofu
1 avocado
1/2 agurk
1/2 romanosalat / 1 hjertesalat
1/2 grapefrukt
2 ts ristede sesamfrø
1 ts sesamolje

Tahinidressing – enkel eller mer avansert

Del tofuen i passende trekanter, pensle dem med sesamolje, og bak dem i ovnen på 200 grader til de begynner å bli gyldne i kantene, ca 15 minutter. I mellomtiden visper du sammen den dressingen du vil lage, og vasker og deler opp salat. Agurken hules ut slik at den våte kjernen ikke blir med i salaten før den snittes i skiver, avocadoen deles i terninger, og grapefrukten renses. Vi kutter bort mesteparten av det hvite også, det smaker nok som det er.

Blant alt sammen når tofuen er ferdig bakt, fordel dressingen, og strø over sesamfrø til slutt.

Salat med tofu, grapefrukt, avocado og masse deilig sesam-smak

One Comment

  1. Pingback: Enkel sesamdressing • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.