Det er sommer, det er sol, og det er definitivt tid for salat - spesielt thaisalat!
Salat, Tofu

Frisk thaisalat med urter og peanøtter

Nivå Enkel 2 comments

Vi er definitivt inne i salatens årstid, og jeg føler meg endelig (!!) inspirert til å eksperimentere på kjøkkenet igjen. I går var det en thaisalat som sto på agendaen.

Vegansk
Mengde: 2-4 porsjoner
Arbeidstid: 10-15 min

Oi, så deilig det er å kjenne at hverdagen er på vei til å normalisere seg igjen, etter en litt for lang periode med litt for mye å gjøre i alle retninger. Nå er jeg tilbake fra New York, boken begynner å bli en bok, det er ikke altfor feil å begynne å tenke på sommerferien, og jeg begynner å trives på kjøkkenet mitt igjen. Puh! Det har jeg venta på, det skal jeg innrømme.

Sommerferien vår i år kommer til å bli så deilig – det eneste vi skal, er å være på hytta i Stavern. De første dagene skal vi være der sammen med mine foreldre, min søster og familien hennes, samt mine svigerforeldre. Planen er sol, sommer, gress, grill og Neil Young på Stavernfestivalen, før alle drar hvert til sitt igjen og Øystein og jeg blir igjen alene der. Vi får nok besøk av både en og to og tre fine venner, men utover det er planen å ta livet elegant med ro. Jøjemeg, for en riktig ferie vi har planlagt i år!

Det er sommer, det er sol, og det er definitivt tid for salat - spesielt thaisalat!

Kjøkkenet på hytta er et av mine favorittkjøkken. Rett utenfor er det en grønnsakshage som det blir vårt ansvar å følge opp i sommer, vi har en stor grill, vi har flere gårder i umiddelbar nærhet som selger egenproduserte grønnsaker, frukt, bær og urter. En liten sykkeltur, og middagen er i boks. Det høres akkurat like fint ut som det kommer til å bli.

Meeeen enn så lenge er det fortsatt bare mai, vi er fortsatt i Oslo, og selvom drømmene begynner å si juli og sommerferie, er det fint her også. Dessuten kan vi lage gode salater her hjemme også, og denne lille saken ble en umiddelbar favoritt. Her er det bare friske grønnsaker, romanosalat og en bunke friske urter. Dressingen kjøres glatt i en matmølle, og masseres inn i grønnsakene. Gi den ti minutter på benken før skal spises, og salaten er en drøm i seg selv. På toppen har vi hjemmerista peanøtter og ved siden av noen pinner bakt tofu. Så enkelt, så godt.

Det er sommer, det er sol, og det er definitivt tid for salat - spesielt thaisalat!

Frisk thaisalat med urter og peanøtter

Dressing
1 sjalottløk

4-5 hvitløksfedd
1 rød chilli
1 ss hvit miso
1 ss brunt sukker
2 lime, presses

Salat
1/2 romanosalat eller 1 hjertesalat

1/2 agurk
3 gulrøtter
2 vårløk
1 neve frisk mynte
1 neve frisk koriander
4-5 ss ristede peanøtter

Kjør alle ingrediensene til dressingen i en liten matmølle eller blender til du har en fin, glatt smørje.

Jeg bruker spiralizer på gulrot og agurk her, du kan bruke akkurat hva du vil – rivjern, mandolin, rasp, kniv – bruk det du har, poenget er at med tynne skiver får dressingen masse snadder å trekke inn i. Legg gjerne romanosalaten i isvann i 10 minutter på forhånd, da blir den ekstra sprø. Riv den i mindre biter. Snitt vårløkene i tynne strimler, og gjør det samme med både mynte og koriander. Bland alle grønnsakene med hendene, før du masserer inn dressingen. La den gjerne stå i 10 minutter før du spiser, da har alle smakene fått satt seg skikkelig. Ha rista peanøtter over til slutt.

2 Comments

  1. Pingback: Sterk og syrlig salat med rødkål og edamame • Green Bonanza

  2. Pingback: Nyttårsmeny! • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.