It’s pizzatime again! Det er en stund siden forrige pizza her i Bonanza-land, la jeg plutselig merke til. Det kan vi jo ikke ha noe av!

Mengde: 2 porsjonspizza / 1 langpanne
Arbeidstid: ca 1 time

I love my pizza. Jeg er stadig på jakt etter nye måter å lage og spise pizza på, og det er ikke den eneste lille ting som ikke har gått på toppen av en eller annen pizza på dette kjøkkenet de siste åra. Meeeen. Noen ganger er det en grunn til at klassikere er klassikere, og da er det lite som er riktigere enn pizza med skikkelig digg tomatsaus og intet mindre enn fire oster på. Oh yes, you heard me. FIRE oster. Samtidig.

For de av dere som har fulgt med en stund her, har dere fått med dere mitt langvarige hjertesukk over at jeg ikke er noe glad i klassisk tomatsaus. Det begynte å bli litt kjedelig både for dere og for meg, så jeg gikk grundig til verks for å like tomatsaus like godt som… mye annet jeg liker veldig godt. Og når jeg sier grundig så mener jeg naturligvis grundig som i fem timer i ovnen. Da blir det digg tomatsaus, da! Greit, det tar lang tid, men hallo. Du trenger jo ikke faktisk gjøre noe. Bare sitte et annet sted og kjenne at det lukter sjukt digg.

Om du ikke er like tomatsausvrangpeis som meg, kan du med fordel bruke mindre enn fem timer på å lage tomatsaus. Det skal også innrømmes at jeg ikke lager tomatsaus for å ha den på en og en pizza, men jeg lager masse når jeg først er i gang, og fryser ned. Takk gud for fryser, foråsiresånn. Du kan bruke samme oppskriften, og bare la den koke mens pizzadeigen hever, det blir godt det også.

Når det kommer til osten, kan du bruke dine favoritter. Her har jeg brukt mozarella over hele, og deretter en tredjedel med parmesan, en tredjedel med blåmuggost og en tredjedel med ridderost. Tre kombinasjoner som smaker ganske forskjellig, men ganske så digg også, foråsiresånn.

Sprø pizzabunn, fantastisk tomatsaus og fire oster - blir det bedre pizza?

Pizza med fire oster

2 porsjonsemner pizzadeig
2 dl tomatsaus
2 dl mozarella
Noen skiver/biter blåmuggost
Noen skiver ridderost
Noen skiver/biter parmesan
Pepper
Frisk basilikum

Sett pizzadeigen til heving og tomatsausen til koking. Vent på begge i ca en time. Sett ovnen på full guffe, og la den bli god og varm mens du venter. La bakebrettet også stå i ovnen og bli varmt.

Kjevle ut deigen, legg den på bakepapir, smør tomatsaus utover, strø mozarella over hele, og lag tre seksjoner med blåmuggost, ridderost og parmesan på hver sin. Kvern litt pepper over, dra bakepapiret over på det varme brettet (forsiktig!), og sett det nederst i ovnen. Stek i ca 10-12 minutter til pizzaen er gylden i kantene. Strø frisk basilikum over før servering.