Blogg

I dag er Bonanza to år!

ingen kommentarer enda

Jøjemeg, som denne bloggen begynner å dra på åra! Neida. Men to år har den rukket å bli, akkurat i dag, faktisk! Da er det vel på tide å mimre litt, da?

Det føles egentlig som at Bonanza har vært en del av hverdagen min mye lenger enn to år, og hvis jeg tenker meg om er jo det fordi at store deler av Bonanza er jo nettopp meg. Filosofisk på morgenkvisten her, men dere som har fulgt med i løpet av de siste to åra skjønner nok hva jeg mener. Da jeg lanserte Bonanza for to år siden handlet den i hovedsak om oppskriftene, og da jeg skrev tilsvarende post som denne for ett år siden, skrev jeg at jeg håper at Bonanza bidrar til at flere synes det både er enkelt og gøy med en grønnere livsstil.

SAMSUNG CSC

Det mener jeg fortsatt, men jeg håper også at jeg har klart å dra det enda et hakk lenger i løpet av det siste året. Jeg har fortsatt hovedfokus på oppskriftene, men jeg har også begynt å skrive mer om andre aspekt av hverdagen som bidrar til en grønnere livsstil, for eksempel om alternativer til plast både en og to ganger, om orden i matskapet, om kraftkoking og urtetørking, og de tingene har jeg tenkt til å fortsette med – kanskje enda mer enn jeg har gjort det siste året også. Hva tror dere om det?

Det viktigste for meg med denne bloggen er fortsatt at den er nyttig for dere som bruker den, og derfor prøver jeg å være lydhør på hva dere vil at jeg skal skrive mer om. Er det en type oppskrift dere ønsker dere? Et tema jeg bør skrive mer om? En råvare jeg bør pusle litt med og komme med noen tanker om? Kom med det!

I fjor tok jeg en liten oppsummering på hva som hadde skjedd det første året, og jeg må vel gjøre det samme i år, for her går det bare fremover, altså. I skrivende stund er det 424 publiserte poster på bloggen, og det ligger 6 i draft (jeg prøver nemlig å skrive meg opp litt, så jeg rekker å puste i hverdagen). På facebook har bloggen 3282 følgere, mens på instagram er det 4097. Det er ganske mye over dobbelt så mye fra i fjor, det, for da var det 1600 på facebook og 1200 på instagram. Dere liker visst instagram, eller hur? I løpet av det siste året har jeg også blitt greenbonanza på snapchat, det er kjempegøy – for der er dere følgere så aktive tilbake! Det er flere hundre som ser storyen min hver dag, og det er både veldig kult og litt skummelt.

Og så er det jo det kuleste og det skumleste – i løpet av det siste halvåret har jeg jo også skrevet en bok. Den heter Grønn Bonanza, og kommer på Cappelen Damm i september. Om ikke kjempelenge legger jeg ut mulighet for forhåndsbestilling her på bloggen, så da krysser jeg både fingre og tær for at dere faktisk har lyst til å kjøpe den, og dere skal heller ikke se bort fra at det blir ei lita konkurranse på gang. Den blir kjempefin, og jeg gleder meg så utrolig mye til å invitere dere på slippfest og andre arrangement som står på blokka!

Nå er det fredag, og jeg er på vei til hytta i Stavern om noen timer. Der er planen å gå barbeint, spise god mat, sove lenge – og gjøre ferdig boka. Vi snakkes, dere!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.