Saus, dipp og topping

Raspa tomatsalsa

3 comments

Noen ganger får jeg lyst på salsa without the chunks. Salsa som saus, salsa som dip, funker bedre uten the chunks. Så, hva gjør man? Man rasper.

Vegansk
Mengde: 1-2 porsjoner, dobles lett
Arbeidstid: 5-10 min

Det kommer neppe som noen overraskelse for noen av dere at jeg er ørlite utålmodig av natur. Å stå ved kjøkkenbenken og finhakke en bunke grønnsaker i pittesmå biter, slik at det blir no chunks, det er dermed helt uaktuelt. Jeg orker det ikke, jeg blir bare skikkelig sur av det, utålmodigheten setter seg i magen, og ikke minst er jeg jo sulten, og det gjør det jo bare enda mer uaktuelt. Nei, finhakking er ikke noe for meg. Det er ikke mange av oppskriftene på denne bloggen som krever finhakking, foråsiresånn. Det trenger man ikke bruke tid på.

Så hva gjør undertegnende da, når hun har lyst på en fin salsa uten chunks, og hun heller ikke har lyst til å stå der og finhakke greiene? Hun finner frem raspen. Som i så mange andre tilfeller. Jeg rasper stort sett alltid hvitløk og ingefær på en fin, skarp rasp istedet for å stå der med kniv, og nå raspet jeg alt. Ok, ikke korianderen, det ble litt vanskelig, men utenom det – alt.

Det kan være verdt å huske på at når alt raspes og røres sammen, og alt er rått, som her, blir alle sterke smakere litt sterkere enn man kanskje tror, og smakene setter seg litt etterhvert. Så ikke gå helt kokobananas med hvitløk og chilli sånn med en gang.

Tomatsalsa. Digg til alt. Ferdig snakka. Denne er tilogmed raspa.

Raspa tomatsalsa

2-3 av de rødeste tomatene du finner, gjerne store plommetomater
1/2 løk, gul eller rød spelar ingen roll
1-2 hvitløksfedd
2-3 cm rød chilli
1/2 lime, saft og skall
1/2 ts hvitvinseddik
En klype salt
Frisk koriander

Vask og skyll alle grønnsakene, og start med å raspe. Det er kjekt med en stor, lav bolle og en slik grov rasp stående oppi, da blir det ikke så grisete. Start med tomatene, fortsett med løk, hvitløk og chilli, rasp litt limeskall oppi før du skviser saften fra halvparten av den oppi, rør inn hvitvinseddik, en klype salt, og noen ss finhakket (!) frisk koriander.

3 Comments

  1. Pingback: En oppskrift for å lage middag uten oppskrift • Green Bonanza

  2. Hvor lenge holder denne seg i kjøleskap?

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.