Kålburger med portobellofacon og srirachamajo-uten-majo
Middag

Kålburger med portobellofacon og srirachamajo-uten-majo

6 comments

Yes, i love my kålburger. Yes, i love my portobello. And yes, i really love my sriracha. Det kan jo ikke bli noe annet enn en skikkelig digg middag, det.

Vegansk
Mengde: 2-3 wraps
Arbeidstid: 30-4 min

Jeg har allerede skrevet en lang post om kålburgeren og erklært min kjærlighet til den, så vi trenger kanskje ikke ta det hele på nytt? Ok, da sier vi det sånn. Etter at jeg hadde laget kålburgerne – og blitt dødshappy – måtte jeg jo finne ut av hvordan jeg ville spise dem, og jeg fant ut at jeg vil spise dem i et varmt lavash, altså disse tynne, tyrkiske lefsene, sammen med romanosalat, limemarinert rødløk, og, som gutta selv foreslår, portobellofacon. Jeg klarte dog ikke la være å bruke min egen faconoppskrift for tofu på soppen, og det ble godt. Den ganske salte og røkte soppen passer godt til de mildere burgerne, og med limemarinert rødløk og sirachamajo-som-ikke-er-majo (vi kommer tilbake til akkurat det straks), var akkurat det jeg trengte. Oh, og ja, de ovnsbakte potetene ved siden av var definitivt akkurat det jeg trengte etter en god gåtur med frisbeekasting.

Kålburger med portobellofacon og srirachamajo-uten-majo

Jeg har ikke annonsert det så kraftig, men vi har et mål om å kutte ut egg fra kostholdet vårt. Det er i all hovedsak veldig enkelt, vi lager jo all maten vår selv og har kontroll på hva vi putter i oss, det eneste jeg noen ganger savner er majones eller aioli. Jeg får til å lage veganske varianter av begge deler, men det er det ikke alltid jeg gidder (ja, det sa jeg jaggu høyt!). Så, jeg gikk på butikken etter jakt etter noe jeg kunne bruke som srirachamajo-base, for sriracha blandet ut i et eller annet er noe av det beste jeg veit. Og det jeg fant, var jo så enkelt atte halleluja – Tofutti sin sour supreme. Blandet med en god skvis sriracha var det den perfekte toppingen til burgern og dippen til potetene, så da var jo det løst i en fei, foråsiresånn.

Kålburger med portobellofacon og srirachamajo-uten-majo

Kålburger med portobellofacon og srirachamajo-uten-majo

2-3 lavash (flate, tyrkise brød), evt pitabrød/wraps
4-6 små kålburgere
4-6 store blader romanosalat
1 rødløk
1 lime
Tofutti sour supreme / majo av noe slag
Sriracha

4 store portobellosopp
1 ss nøytral olje
2 ss soyasaus/tamari (glutenfri)
2 ss næringsgjær
1-2 ts liquid smoke (tilpass etter smak, den er sterk i smaken)
1 ts paprikapulver
1 ts hvitløkspulver
Nøytral olje til steking

Følg kålburger-oppskriften for å lage kålburgere. Bland ønsket mengde sour supreme med sriracha, sett til side. Snitt rødløken i så tynne skiver som du får til (mandolin er bra), og skvis limen over. Sett til side. Skyll salaten.

Snitt portobellosoppene i tynne skiver, og legg dem i en bolle. Ha over 1 ss nøytral olje, tamari, næringsgjær, liquid smoke, paprika og hvitløk. Bland godt, og la det stå i 5-10 minutter for å trekke til seg alle smakene.

Varm opp et tynt lag nøytral olje i en stekepanne på medium/høy varme, og la soppen steke til den har krympet i mengde og blitt sprø i kantene.

Legg romanosalat på lavash, legg på kålburgere, portobellofacon og rødløk, og klatt litt srirachamajo-uten-majo over til slutt.

Kålburger med portobellofacon og srirachamajo-uten-majo

6 Comments

  1. Janne

    Digg! Jeg synes iMat Fraiche eller hva den heter fra Oatly er bedre enn Sour Supreme, men SS funker når den blandes ut. Bare tips om du ikke har smakt ennå :) Basert på havre, men smaker mye bedre enn typiske havreprodukter. (Typ tynn havremelk – usj)

    • Jeg har smakt den, men synes faktisk ikke den er så god? Litt melete i konsistensen, på en måte? Har ikke brukt sour supreme “ren”, har stort sett bare behov for sånne ting når jeg vil lage srirachasaus :)

  2. Lotta

    Jeg synes Tofutti sin SS er god, jeg, hvis jeg bare vil ha litt dressing (ikke mayo!) til noe – hvis noe blir litt tørt uten saus og jeg ikke gidder lage saus… Med litt krydder, sriracha, tamari/flytende aminoer/soyasaus, næringsgjær etc i, blir det godt og sunt… :)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.