Finnes det noe bedre snacks enn mandler? Nei!
Snacks

Stekte mandler med olivenolje og chilli

ingen kommentarer enda

Min favorittsnack over alle favorittsnacks er marconamandler med salt. Men å kjøpe ferdigsnacksa marconamandler er ganske dyrt, så da er det bare en ting å gjøre, da. Lage det sjæl!

Akkurat som det finnes flere typer oliven, tomat, potet og salattyper finnes det ulike mandeltyper, selv om vi nok er mest vant til den klassiske typen. Marconamandler er spanske, og har et rykte på seg for å være den beste mandelen i heeeele verden. Jeg er selvfølgelig helt enig i det ryktet.

Marconamandlene er litt rundere enn de vanlige, de deler seg ofte enklere på midten, og de er litt mykere i konsistensen enn vanlige mandler. Og det er selvfølgelig skikkelig vanskelig å få tak i dem i sin rå form her i landet, så det er det bare en ting å gjøre, da. Bruke det man har!

Jeg elsker somsagt mandler til snacks, men disse er også helt nydelige i en enkel salat, for eksempel med avocado, oliven, artisjokk og romanosalat.

Jeg tror ikke de mandlene jeg har brukt her er de helt klassiske, men det er ikke marconamandler heller. Det spiller ingen rolle, mandler er digg uansett, men det som er fint med denne oppskriften, er å bruke blansjerte mandler. Du kan kjøpe ferdigblansjerte, eller du kan gjøre det selv ved å la mandler koke i vann til de slipper skallet, helle av vannet, legge de mellom to kjøkkenhåndklær og rulle frem og tilbake til mandlene har sluppet skallet. Dette tror jeg er et av mine tidligste barndomsminner – at mamma og mormor blansjerte mandler til å lage kransekake med.

Stekte mandler med olivenolje og chilli

2 dl rå mandler
1 ss olivenolje
0,5 ts godt salt
0,5 ts chilliflak

Start med å blansjere mandlene, om du ikke har ferdigblansjerte. Varm opp en tykkbunnet gryte eller stekepanne til medium varme, og ha mandlene rett i den tørre panna. La de ligge og riste i 10-12 minutter, til de er gjennomvarme og såvidt gyldne i kantene.

Ha deretter over olivenoljen, og rør rundt mens mandlene blir gyldne på stekeflaten. La de steke i 5-8 minutter, alt ettersom hvor varm panna di er. Strø over salt og chilli helt til slutt, og ta mandlene av panna.

Ha mandlene over i en flat skål eller en tallerken for avkjøling.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.