Pasta med grønne erter og myntepesto

Noen ganger er det lite som slår pasta til middag. Enkel pasta, en god pesto, en god håndfull rista pinjekjerner og litt revet parmesan på toppen, og jeg er en lykkelig jente, altså.

Mengde: 2 porsjoner
Arbeidstid: 20 min

Erter, dere. Hvor mange av oss har vel ikke en automatisk rynke på nesa-funksjon når vi tenker på erter, fordi vi har sitti ved middagsbordet som småttiser og fått beskjed om å spise opp ertene? Jeg skulle likt å visst om de egentlig likte ertene selv, de som sa at vi skulle spise dem, for ærlig talt: Erter, alene, ikke veldig digg. Erter, sammen med noe annet, kan bli veldig digg.

For her er det nemlig sånn at basen i denne pestoen, er erter. Jepp. Pesto med erter. Like rart som at man lager hummus av kikerter. Med andre ord ikke rart i det hele tatt, sånn egentlig. Og urten den blandes med er mynte. Erter og mynte. Overraskende digg kombo, skal jeg si deg! Sunt blir det og. Dette skulle foreldrene våre visst da de sleit med å få i oss grønnsakene på åttitallet, hæ?

Denne pestoen, eller pastasausen alt ettersom, får en mild og samtidig frisk smak takket være myntebladene. Pinjekjernene og parmesanen tilfører dybde og umami, og med en klunk olivenolje, hvitløk og salt er vi akkurat der vi skal være, gitt. Resultatet? Skikkelig grønn pasta! Fort går det og!

Grønn grønnere grønnest. Det er pasta med erter og myntepesto, det.

Pasta med grønne erter og myntepesto

250-300 gram spaghetti eller linguine

2 dl frosne erter
2-4 ss finhakket mynteblader uten stilk
1-2 hvitløksfedd
1 ss olivenolje
4 ss ristede pinjekjerner, 2 til pestoen og 2 til topping
ca 50 gram parmesan, 30 av dem i pestoen og 20 til topping
Salt og pepper
Evt finhakket mynte til topping

Kok opp vann til pastaen, og hold av et par dl til de frosne ertene, slik at de får tine i varmt i vann i et par minutter. Mens pastaen koker lager du enkelt pestoen: Bland erter (uten vann), mynte, hvitløk, olivenolje, pinjekjerner og parmesan i en liten blender eller morter om du gjør det for hånd, og kjør på til du har en medium-grov pesto. Smak til, spesielt med mynte og salt. Det kan hende du må bruke en liten slikkepott i bollen innimellom, du kan evt spe med mer olivenolje eller en klunk vann for å få den glattere.

Du kan også holde igjen noen spiseskjeer med grønne erter fra pestoen, for å få litt hele erter i pastaen også.

Kok pastaen al dente, og hold av 1-2 dl av kokevannet før du heller pastaen over i et dørslag. Ha pastaen tilbake i gryta sammen med pestoen og deler av kokevannet. Rør det ut slik at pestoen og kokevannet blir en saus som fester seg til pastaen. Spe evt med mer kokevann om du ser at det trengs. Bland inn ekstra erter.

Fordel pastaen i to boller, strø over resterende pinjekjerner og parmesan, og evt litt finhakket mynte på toppen.

Grønn grønnere grønnest. Det er pasta med erter og myntepesto, det.

← Previous post

Next post →

4 Comments

  1. Karin

    Jeg er hekta! Tredje gangen jeg lager på like mange helger, og jeg er ellers et sånt menneske som _aldri_ spiser noe flere ganger på rad ;)

  2. Maren

    Spennende oppskrift. Funker retten bra uten parmesan og?

    • Hei! Jeg har ikke prøvd, men det aner meg at den vil mangle et snev av umami. Men funker, det gjør den nok :)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.