Asiatisk tofu scramble, sier du? Oh yes.
Frokost og lunsj, Tofu

Asiatisk-ish tofu scramble

8 comments

Før i dag tenkte jeg at jeg aldri hadde laget en tofu scramble før. Og fem minutter etterpå tenkte jeg at nå tok jeg jaggu feil, for hvem er det som egentlig bestemmer hva som definerer en tofu scramble?

Vegansk
Mengde: 1-2 porsjoner, avhengig av sultfølelsen
Arbeidstid: 10-15 min

Ok, så hvis vi går litt systematisk til verks, da. Hva er egentlig en tofu scramble? Den inneholder tofu. Check. So far so good. Og så er det denne scramble. Det kommer jo fra scrambled eggs, altså eggerøre. Når man lager eggerøre knuser man eggene, slik at det blir en røre. Når man lager scrambled tofu, riiiiiiiver man tofuen i småbiter. Knuser den! Og tilsetter masse digg. Med andre ord: Veldig mye med tofu og greier oppi kan være scrambled. Halleluja!

Det som er digg med disse tofurørene, eller hva vi nå enn skal kalle det, er at de er perfekt kjapp-middag. Trenger knapt en kniv engang! Bare riiiiiiiiv med henda! Og så blir det så digg vettu, og så sunt vettu, at det eneste man (dvs jeg) egentlig trenger ved siden av, er litt salat. Middag ferdig!

Asiatisk tofu scramble, sier du? Oh yes.

I denne røra – eller hva vi nå enn skal kalle det – er det tofu og østerssopp som gir teksturen. Masse tekstur, masse smak, umami fra soppen, masse protein i tofuen. Det går selvfølgelig an å kutte den i biter også, men det er noe veldig tilfredsstillende i rive den med henda, det skal jeg innrømme. I tillegg til sopp og tofu er det hvitløk og ingefær oppi her, samt en saus-ish av soya og sesam, favoritt-kombinasjonen, samt sriracha og agave. Veldig enkelt – veldig godt.

Denne blandingen er digg som den er, men den er også digg inni en baguette, i en wrap, sammen med ris, inni salatblader, you name it. Digg! DIGG. Jeg spiste den sammen med en enkel salat av finstrimlet romanosalat, tynne agurkskiver, sitronmarinert rødløk og frisk basilikum. Basilikum høres kanskje ut som rar urt sammen med sriracha og sesam, men det funka overraskende bra. Litt ristede peanøtter på toppen gjorde susen. Yum.

Asiatisk tofu scramble, sier du? Oh yes.

Asiatisk-ish tofu scramble

200 gram rå tofu
2 håndfull sopp, østerssopp, shiitake eller portobello
2 hvitløksfedd
1 tommelfinger ingefær
2 ss soyasaus
1 ss sesamolje
1 ss sriracha
1 ts agavenektar
Nøytral olje eller peanøttolje til steking

Friske urter: Basilikum, koriander og/eller mynte

Varm opp en stekepanne med noen gode slumper olje. Ta tofuen ut av pakken, og klem det vannet du får til å klemme ut av den med hendene, over vasken. Det gjør ingenting om den revner litt, den skal uansett rives opp. Når oljen er varm, riv tofuen i store chunks opp i panna. La det bli gyldent på alle kanter, rør rundt stadig vekk.

Riv eller kutt soppen i strimler eller biter, og ha det oppi panna når tofuen begynner å bli gylden og sprø i kantene. Grovhakk hvitløk og ingefær, og ha det også oppi. La alt surre til soppen blir mør og blank.

Rør sammen soyasaus, sesamolje, sriracha og agavenektar, og ha det over panna. Rør rundt så alt blandes godt, og grønnsakene får trukket til seg marinaden.

Ta-dam!

8 Comments

 1. Ingvill

  Hei,
  Fin blogg du har!:) Dette så digg ut!
  Jeg har brukt lite tofu – er det en spesiell type som er god, og hvor anbefaler du å kjøpe det? Vet det er forskjell på kvaliteten…

 2. Pingback: 10 favoritter: Oppskrifter med tofu • Green Bonanza

 3. Pingback: Tofu scramble • Green Bonanza

 4. Tiina

  Detre er noe av det beste jeg har smakt i hele mitt liv! Yummy-o!
  Lagde nudler til og det var helt perfekt.

 5. Ingvild

  Jeg lagde dette til middag i dag med nudler og litt brokkoli og løk i tillegg – helt nydelig!! Oppskriftene dine skuffer aldri:)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.