Lag egen doritos av lomper og krydder - helt vegansk!
Snacks

Nachochips med chilli- og ostesmak

Nivå Enkel ingen kommentarer enda

Yes you guys, it is snacktime. For hva er vel bedre enn hjemmelaget nachochips om det først skal snackes?

Vegansk
Mengde: 1 porsjon, dobles lett
Arbeidstid: 15 min

Ok, så en liten hverdagshistorie først. Eller snarere: Sånn er hverdagen. Også her. Hos matbloggeren. For matbloggeren har i løpet av de siste ukene spist flere ferdigpølser fra frysedisken på Meny enn de siste årene samlet. Ikke at de ikke er gode, de er det, spesielt den chorizo-saken, men det er sjeldent vi spiser ferdigmat. Derav matbloggeren, liksom.

Men de siste ukene har det vært endel. Det startet med at vi feiret mammas sekstiårslag på Sjusjøen forrige helg, og da hadde vi pølser og øl-fest den første kvelden. Altså, pølse. Og så ble det pølse til kjapp lunsj igjen dagen etterpå, fordi, vel – tilgjengelig og kjapp mat. Og så var det igjen to pakker, som vi fikk med oss hjem, og hva gjør man på St.Hans? Jo, man griller. Og så var jeg på sommerfest med jobb (spiste dog ikke pølse der) – og ørlite sliten påfølgende helg var det altså kjapp mat fra fryseren det gikk i… Pølse.

Lag egen doritos av lomper og krydder - helt vegansk!

Jeg tror jeg har hatt min andel pølsemiddager på en uke nå, men det er noe annet man også har igjen når det har vært endel pølsemiddager. Lomper.

Og hva man kan gjøre med lomper? Snacks.

Mer spesifikt: Nachos som smaker som doritos. Du vet, de amerikanske nachochipsene man bare ikke klarer å slutte å spise, som har en helt unik smak – ikke overraskende umami. Jeg har med andre ord laget umami på boks. Det kan du lese alt om her.

Nachochips med chilli og ostesmak

4 lomper (potet, spelt, havre, mais, spelar ingen roll)
1 ss rapsolje
1-2 ss umami-magi på boks

Legg lompene oppå hverandre, del dem i to, legg de oppå hverandre igjen, del i fire, og deretter i åtte, slik at du har like store “pizzastykker” av lefsene. Ha dem over i en blandebolle, hell over rapsolje og krydderblanding, og bruk hendene for å fordele alt på alle stykkene.

Legg stykkene utover et bakebrett med bakepapir, og sett det inn i forvarmet ovn på 200 grader. La de stå i mellom 10 og 15 minutt, litt avhengig av ovn, og snu dem et par ganger. De skal bli sprø og gyldne, men det er kort vei derfra til svidd, så ikke gå fra dem når de begynner å bli ferdige.

Lag egen doritos av lomper og krydder - helt vegansk!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.